2007. május 30., szerda



Meg szeretném lepni magam ezzel a 2 könyvvel...már csak Zsuzsin múlik;)
Persze,persze megvan scannelve, de vhogy könyv formában az igazi...én mostanság ebből a kettőből bökködtem legtöbbet....

2007. május 29., kedd




Hát mit ne mondjak.....első körben a "dobozáhitatom" miatt estem extázisba, aztán meg hogy ugye keresztszemes, meg kézimunka, meg antik, meg miegymás....egyszó mind száz...nagyon kéne nekem egy ilyen...., mint Pista bácsi és az antiszemitizmus "igény az vóna rá":) ... de 34EUR-ért!???? Brrrrr......meg sírok is....

Nos Uraim!??? :)))

2007. május 28., hétfő


Elkezdtem a bocis képet a táskámra...irdatlan lassan halad....:(most értem csak miért kezdtem el vonzódni a monocromokhoz:)))gyors sikerélmény..semmi cicózás a színváltásokkal, fűzögetésekkel...haj-haj....már kinyomtattam egy Bonheur Des Dames mintafüzetet- "La Montegna" Nr.29....édes tehenkék vannak rajta..erős a motováció,hogy váltsak..de a másikból már kész egy "vaj"+"sajt"+"tejesüveg"...ez kb. az 1/35-e :)))) Sose lesz kész, tisztára úgy érzem....pedig ez az a minta, ami igazán illik a háttérhez...na bökkögetek inkább önsajnálat helyett:)
Egy kis kenyér...mert szeretjük:)))

2007. május 27., vasárnap

Elkészültek:)

31.De fil en aiguille - olló sampler
42.Tökös monocrom - kép kicsit homályos;)

Elő kellene venni vmit a listámból, de vhogy most egyikhez sincs kedvem....ki érti ezt!?:)
Keményen vacilláltam a Susannás mókusos párna vagy a bocis szatyor legyen..aztán végül a bocikás szatyi győzött...az hamarabb elkészül:)...de előtte egy kis koffeinbombára van szükségem;)

2007. május 24., csütörtök

Param-param!!!:))Kész vagyok;)és már meg is mutattam neki este 11-kor:)...ma megtáskásítom, azután flangálhat vele Szegeden föl és alá:))))


A tervezőt viszont nem igen értem, mert az egyik olló szára nem olyan, mint a másik...biztos a dőlésszög:)) .... meg a jobb alsó mintasor elejét se igen értem, dehát biztos van értelme:)))Köszönet a mintáért Munának,aki egy francia barátosnéjétől kapta *.pat kiterjesztésben, ergo gyanítom ő készíthette....mindegy is...szép...nekem legalábbis:) Vmiért az utóbbi évben a totál egyhangúnak ható "len+DMC815" kombinációra áltam rá...unalmas vagyok, mi!?Semmi szín!:)))


Na de megtökösödöm, az aztán színes...kézzel festett Gentle Art fonalacskám - köszönet érte Zsuzsinak;) - biztos ami biztos éjfélig kicsit belebökködtem...íme:
Anyagválasztás : DMC nemtudomhányas Zsuzsitól próbálgatni kapott szürkés zsákszín len felületkeményített hímzővászon- még tavaly hozta nekem Párizsból, mert egy TÜNDÉRKE és tudja, hogy szeretem az ilyen naturális anyagokat ...erre készült a multicolor tyúkom is anno..hátha emlékeztek... http://cimpulusz.freeblog.hu/files/100_7999.JPG
.... ja és ilyen lesz ha kész lesz...és persze funkciótlan még:))

Azt nem tudom, hogyan lehetne ilyen "szürkés - barnás - nagyon- randa - koszos - lenszínt" házilag előállítani....beletaposgáljam a sárba!?:))
Ezzel a DMC vászonnal az a bajom, hogy
- ad1. itthon nem lehet kapni,
- ad2.irtó gyatra minőségű egyenetlen szövésű és szálvastagságú-cseppet sem mosásra termett és pláne nem felhasználóbarát termék:( ...
Zweigartéknál nincs vmi ilyen szín!?
Mert arra nem gondoltam, hogy házilag megszövöm, mert ahhoz túl kényelmes vagyok, meg nincs hozzá eszközöm, tudásom, alapanyagom .... de nem tudok élni ilyen randaszínű anyag nélkül tovább:)) Vmit ki fog találni .... de mivel lehetne ilyen színt előállítani!?Mondjuk tőzeg+tea+falevél főzete!?:)))) Mert a fekete+barna textilfestéket bmennyire hígra is oldom túl brutál fekete lesz....vmi ötlet vkinek!?Nagy textilfestők..mikróban cérnát "sütő-főző" hímzőkislányok!? Vki???:))

2007. május 22., kedd

Teljesen elúsztam a munkával... ma is lehet, hogy benn kell maradnom estig:(...már mindenki aggódó leveleket ír, hogy mi van velem, nem-e én is a karantén alatt dekkolok!:))

Naszóval az van velem,hogy látástól mikulásig dolgozom,szinte semmit se hímeztem már vagy bő egy hete..tesóm ajándéka sem lesz már kész...szégyen szemre...pályázatleadási határidőm volt tegnap....holnap mennem kell megint Géderre...szóval...

Azért hétvégén kicsit kikapcsolódtam, voltunk Szabadkán Anyuval és a barátnőmékkel, vettem pár "játszóruhát":)...vasárnap meg leruccantunk Szegedre a Hídi-vásárba a Kedvesemmel, a bátyjával és a feleségével...jó meleg volt...kerestem Pillekatát de épp nem volt kinn, azért jól befagyiztunk;) velem jött 2 db francia típusú fehér mázas teáscsésze levendulaszín csíkkal a peremén, ez volt a vásárfia:)

Legszívesebben hazamennék és varrnék vmit..meg hímeznék...ehelyett itt ülök a 30C-ban....mutiba sincs most semmi különös hacsak a régi holmik nem-Zweigart rókás párnaaanyag ill. háziállatos patchwork blockos anyag, meg a kézzel festett tökszín fonalak....balra fenn;)
És ez a bocis táskám, amire annyira kiváncsiak voltatok:)))

2007. május 15., kedd

Bemásolom a régi blogomból...motiválni kell magam:)
Átértelmezem azért kicsit- mondjuk úgy AKTUALIZÁLOM:))) Agyban elkezdett formálódni az 50-es listám aztán mégis inkább úgy döntöttem, hogy jobb lesz ha nekiesem a bepötyizésnek..na nem azért mert nem tudok 50-ig elszámolni fejben, inkább attól tartok kimarad vmi, vagy vmit duplán veszek számításba:). Igyekszem negyedévente-félévente beszámolni a lista változásairól:)


1.Lanarte 34790 - Terrace in Autumn Bloom (1/4-e kész)
2.Lanarte 34823 - Hedgehogs and mushrooms
3.Eva Rosenstand 23-014 Hunting tablerunner (kicseréltem az anyagot a kitben Fein Flobara)
4.Lanarte 34179 - Mushrooms - Boletus (2/3-a kész)
5. Royal de Paris 6440.43 - Herbs in the kitchen
6. DMC - Fragole bag
7. Just Cross Stitch - tulipános szemüvegtok (1/3-a kész)
8. Bonheur Des Dames - Mushrooms sampler (big)
9. Susanna - epres terítő (1/4-e kész)
10.Labores del Hogar - konyhai collage sógorkámnak (1/2-e kész)
11. Lanarte xyz - teáscsésze minikit
12.Permin- kanna free kit
13. Casa mia 12 hónap sampler - február (1/2-e kész)
14. Permin xyz- citromos tűpárna (2.szorra is megvettem magamnak, igaz ki se bontottam még)15.Anna magazin - hagymás növénykék, kerti szerszámok Aida szalag (1/8-a kész:) vagy 1/12-e!?) :)))
16.SAL (május kész)
17.Rico barna-ecru kockás kenyeres-szalvéta, benne karácsonyi minták (4)
18. Zweigart nyomott arany csillagos piros Aida asztalközép, zw arany angyalokkal
19. Fali zsebes tároló hugimnak a koliba, vegyes mintával, vegyes alapanyagra
20. Susanna mókusos párna
21. Susanna nyuszis párna
22.DMC - jácintos párna
23.Ovális pisztáciazöld(!?) futó, hóvirág mintával
24.AMA 339 - Eastern tablerunner with bunny
25.AMA 340 - Spring tablerunner
26.Eva Rosenstand - Tulip garden tablecloths
27. húsvéti banner
28. karácsonyi banner
29. Ricamare gombás szegély Zweigart Aida csíkbetétes fehér terítőre
30. Bonheur Des Dames - kék csészés kannás terítő, hamár Meshi elküldte az origi mintát postán:)
31. De fill en aiguille - olló sampler párnára, kiegészítő Judilla karácsonyi ajándékát (elkezdtem hugimnak névnapjára, 1/5-e kész)
32. Lanarte - Spring in the garden (big sampler)
33. Lanarte 34180 - Boletusom párja .... légyölő galóca:)))
34. Lanarte - Autumn sampler MB
35. Susanna tökös terítő
36. Susanna tökös tálcabetét
37. Dim - mini 4 évszak
38. ISVA - Couleur et dentelle rouge
39. Francia monocrom doboz, gombjaimnak a híres neves dobozos könyvből
40. Margot - Ínyenc gomba
41. Jill Carter hardanger samplere (ez nem xszem, de attól még be kellene fejeznem)
42. tökös monocrom
43. Le idee di Susanna 2004/01 bocis szatyor
44. Ricamare gombás kéztörlő törölköző, a még nem létező konyhámba, tesómtól kapott hímezhető törölköző Aida szalagjára
45.
46.
47.
48.
49.
50.

Ilyesztő ez a lista....tudtam, hogy sok mindenem van, de h ennyi!??? Legalább bmilyen fordulatot is vett az életem hímezni lesz lehetőségem:)vagy 10 évig minimum:)))))és még maradt vászonkapacitás..meg sztem hímezhető terítő is vagy 5..(irul-pirul)...konyharuha...uh...inkább hagyjuk:)
*************************************************
Íme, lehet fujjogni:)), meg sajnálgatni, meg irígykedni, meg együttérezni...;)


3 napig alig vannak az irodában-juhéé!!!Ebből 1 nap mondjuk Kalocsa, meg dolgozni is kellene nagyon, de azért ez mégiscsak szuper!:))

Behoztam a laptopot:"István a király" szól;)

Kreatívkodni kellene vmit sürgősen Zsuzsi kiállítására, úgy érzem semmit sem tudok felmutatni fél év alatt....esténként mire hazaérek, csak kinyúlok, nincs erpm hímezni, pedig kéne,meg látom a többiek micsoda szépségeket bökködnek 21h után...hát le a kalappal...naszóval a bariból kulcstartót kellene csinálni, meg hímezni kellene egy bocikát a táskámra...már ki is néztem a 2004/01-es Le idee di Susannából egy képet..nem kis munka de megéri, 3 boci, sajtok, tej, miegymás...a gond csak az, hogy találtam egy LOVE LOVE LOVE :)) monocrom tökmintát... gondoltam meghímzem vmelyik "tökszín" kőmosott fonalkámmal...mondjuk Zweigart Cashelre, olyan jó kis zsákszínűre, vagy lehet, hogy a Zw. kockás kedvencemre:)...és persze funkciótlan..mostanában több ilyen munkám van...na jó ez nem mindig igasz, mert nekiestem a De fil en aiguille magazinból egy szintén monocrom ollosamplernek tesóm névnapi tatyójára.Az anyagválasztást már megbántam...én nem tudom mi van velem, de elkényelmeseddtem...anno még Évivel vettünk egy nagy rakat felületkeményített fehér Coats Panamát Andieenál, szerettem is rá dolgozni, de most vhogy nem tetszik...olyan "plötty"...lehet rámázni kellene de azt meg nem szeressem....hisztis vagyok,mi!?:) ...megint csapongok hímzésügyileg....az Ityamom ihletésére közzétett listámra gondolni se merek...lehet bemásolom ide szégyenszemre, kiegészítve a mostaniakkal, meg a SAL-lal...motiválótényező:)))...én már csak ilyen felhalmozó hörcsög vagyok, aki ezer millió dologba belekezd, mert belelkesedik...áhítatos csodálattal tekintek azokra, aki képesek megállni és csak 1 adott munkához vásárolnak, azt meghímzik és jön a következő...nincsenek átláthatatlan doboz és szatyorhegyek...meg "uh ennélkül nem tudok élni"..."majd jó lesz még vmire" felindulások, mint nálam rendszeresen...

Hisztis, pukkandós, morcos hangulatom van...ez nem jó...konfliktuskerülésképpen nem cseszem le a Kedvesem, hogy 2 napja azt se mondja nyaljak sót...tudom ma jár le a leadási határidő, már rég elveszett az irattengerben...meg egyébként is megígértem, hogy rém türelmes leszek...de azért belül morcizok...ittam egy forró csokit az előbb...a hangulatom jobb lett, de még melegebb lett az amúgy is szanunának beillő irodában...a kávém meg megdermedt..kihűlt...utálom a hideg kávét...akkor inkábbb frappé...kérnék 2 gombóc vanília fagyit, mézet és némi fahéjat bele...MOST! :)))

2007. május 12., szombat


SAL-om, megkésve, de törve nem!:)))

Tyúkos monocromom, még funkciótlan.....

A mai kméti minitaliról 2 kép, csak a hangulat kedvéért...nagyon jó volt megint:) ....
Most szaladok és írok egy új DMC listát, mert az aktuálisat épp elkavartam nagyon....vettem egy bocimintás táskát-szatyrot-IMÁDOM- arra kellene hímezni vmi édes bocit....és megszűnt a Susanna remitendra....brühahahahaaha.......:(((....mérgemben vettem egy aktuálisat...meg egyZweigart bocis-blockos anyagot, meg két erdei mintás rókásat párnának....ja meg 3 kőmosott fonalat, 2 tökszínt, meg 1 tökszárszín zöldet:)

2007. május 10., csütörtök

Ma szupergyorsan ki kéne találni mit bökködjek a húgomnak.Nehéz feldat lesz, mert ha este jön haza és hozza a barinőjét is-mennek hnap Szabadkára "egészségügyi shoppingolásra"!:)Vmi egyszerű de nagyszerű kéne, ami mondjuk jó lenne táskára mert azt kért...lehet csinálok vmi pirinkó monocromot és megpróbálkoztatom magam vmi franciás patchworkos-szalagos-csipkés-gombos csodatatyó megvalósításával.Na ez elméletileg mind szép és jó!:)Na de eléggé kisült az agyam, haladni se haladok sehová ma, annyira álmos vagyok,hogy egyvégtében csak nyúlik a szám!Megígértem ma este felelőtlenül egy kocsitakarítást...nagy hiba volt:)...megpróbálom meglepni a Kedvesem egy villámlátogatással megint...márha benn lesz az irodában...ha nem, akkor..:(...

Tgnap Kalocsán rámtolatott egy kamion.Hiába dudáltam semmi,tolatni nem tudtam mert úgy rámállt a mögöttem lévő..tétlenül kétségbeesetten dudálva kellett végignéznem, hogy belémtolatnak....kiszálltam, hogy letépem a fejét minimum, erre látom, hogy az előtte lévő sport cabrio Mercibe hátulról belerohant..mindez fényes nappal Kalocsa belvárosában 8:45-kor,ácsorogva egy kereszteződésben. A kocsi egyben maradt, csak én rémültem halálra....

2007. május 9., szerda

Rohannak a napok, és gyakorlatilag én csak szaladok utánuk...hímzésileg totálisan elmaradtam...be kéne fejezni a tyúkost a szombati minitalira, de mikor!??A leadandó pályázatom sincs kész, közben konferenciára rohanok, vagy épp Géderlakra, meg Anyu ügyeiben, meg mitoménhová...Kedvesemhez is beugrottam kedden délután, ki se látszott a munkából...pirinkót beszéltünk, de már szaladtunk is a dolgunkra...ha ez a kósza ötlet nem lett volna, böjtölhettünk volna jövő hétvégéig....túlórázik egész hétvégén:(...esténként 9-ig benn van...én meg ugye folyton úton...és közeleg hugim névnapja, amire bökkködni kellett volna, de már látom nem futja az időmből...most is lehet inkább megyek és bökködöm a tyúkost....a tavaszi gombaragum rotyog holnapra, sikeresen leforraltam róla a vizet a nagy "interaktív"locsogás közben :)...de ez a bari mozgatja a fantáziámat nagyon;)...hm...vmelyik este....hmmmm....talán.....

2007. május 7., hétfő


Első körben - a próbaüzemmód alatt - felrakom a legújabb szerelmemet!:)Ha vkinek esetleg meg van a minta ne tartsa vissza magát, hanem szánjon meg egy e-maillel, mert akkor nem veselkedem neki a "képről leszámolósdinak"....
Amúgy milyen az új blog!?Én oda meg vissza vagyok érte!:)))Örök hálám drága barátosnémnek - Évinek - a fáradozásaiért!!!!

Akkor csapjunk bele!:)

2007. május 2., szerda