2007. július 25., szerda



Kaptam ám Judillától is szülinapi ajándékot!:)))))Olyan szépségesek!A tartókát kineveztem fényképezőgéptoknak - bár lehet nem annak készült:) - a szívke pedig a szekrényemen lóg;)
Ma van az utolsó munkanapom a jelenlegi munkahelyemen...vegyesek az érzéseim....mindenki biztat, hogy milyen jó lesz nekem...hát....remélem;)
Holnap elutazom egy kis csajos nyaralásra a Tisza-tóhoz, ránk fér...Párocskám melózik így meg se látogat...pedig jó lett volna ha felugrik egyet csobbanni:)))

2007. július 24., kedd


Param-param!Cherry ajándéka íme:)))ill. hugicám kézzel festett ajándéka;)
Szerdától új munkahelyem lesz...nagyon félek, meg várom, meg izgulok, meg örülök, meg mindenféle:))))Gyors iramban kellene bökködni, hogy feltudjak vmit mutatni .... mindenki szpetemberben születik erre most jöttem rá...vagy júliusban:)))Sebaj Tóbiás;) Holnap még erről a gépről írok...azután pedig:))...a laptopot vissza kell adnom, de lehet veszek majd sajátot....csakhogy a képeket tudjam nektek prezentálni:)

2007. július 23., hétfő

Szombaton éjszakai fürdőbe vittük Párocskámmal a barátnőm gyerkőceit,tesóimat, nomeg magunkat! A hering a konverzdobozban effektus ellenére nagyon jól éreztük magunkat, volt ott hullám, meg bugyogtatás, meg sodrás, meg tengereffektus meg, vízfüggöny, meg barlang, meg nyanyás termáláztató pisilős kisfiú szoborral, úszó, csúszó, hideg-meleg, szauna meg miegymás.... uszonyaink nőttek éjfélre...szétáztattuk a kis hátsónkat rendesen.....aztán megdőltünk mint az a bizonyos"büdösbogár":)))Hímzésről persze már megen szó se volt egész hétvégén...úgy állok az I.V. kör sampleremmel, hogy sehogy se! Cidrizem,hogy elég legyen a fonal (ez ugye Zsuzsi spec.önnön kezével festett egyedi szülinapos fonakám:), persze bontanom kis kell, mert ugye a közepe motívum csak elcsúszott ... és funkcióatlan...ugye:)mint mostanság nálam ált. a hímzések zöme.

DHC párnácskám előlapja kész, hátlaphoz megvettem az anyagot már csak össze kellene állítanom miánt lesz egy szusszanásnyi időm...na az nem mostanában lesz...hétvégén reményeim szerint Tisza-tó...csobbanás..csajbuli:)) én, tesókáim,meg Anyu...no pasi, no fogyi annál inkább fagyi:)))

Kitaláltam a PIF-ben mit hímzek Ityamomnak, már csak a megfelelő mintát kellene megtalálni ... Ercsun még vivódok, mert ugye szereti a hardangert meg a VS-ket, előbbiben nem vagyok vmi profi, utóbbihoz meg pláne nem konyítok .... mit szeretnél Drága!?Lehet ám kívánni!:)))Meg persze Neked is Rita, mert még nem böktem egyet se az ajándékodba:) Legegyszerűbb lenne jól bevásárolni Nektek, de Rita már így is ugyanabban a kicsorduló szekrénypróblémakörben "senyvedezik":))), mint én, egy újabb kopasz kupac hímzős cumó nem biztos, hogy jó választás lenne ... Ercsunál meg félek, hogy mellényúlok, ezért nála is inkább alkotnék vmit...vmi személyeset...vmi nagyon találót...hm.....Akinek van tuti befutó ötlete dobjon egy e-mailt!:)

Karihúzás....haj...haj.... úgy szeretnék....de egyenlőre még vivódom magamban...ha mindenki benne lesz a társaságunkból akkor én sem maradok ki, de lehet hogy csak pirinkót tudok hímezni és kiegészítem spéci hímzőkislányos dolgokkal, kellékekkel...márha így is lehet nevezni...kérdésekre válaszolgatni tuti nem lesz időm...csakmert az időm az aztán nagyon negatív tartományban van...ha összejön az új munka akkor meg pláne látástól Mikulásig dolgozom...attól nem kell tartania senkinek hogyha mégis benevezek, hofy ajándéknélkül marad a húzottkám, de lehet hogy nem tudok akkorát és olyat alkotni amit szívből szeretnék...kicsorduló szeretettel hatalmas nagy grandiózus műveket:)))mert azért tudnék ám választani minden hímzőkislány barátnőmnek!;) Haj - haj...ezek az én világméretű dilemmáim....túlvállalás ..., időhiány...de amúgy meg úgyse tudok nemet mondani:)főleg olyanoknak akiket szeretek, és akikre mindig számíthatok....azért nagyon jó érzés ám egy ilyen privát klubba tartozni;) hmmm......hmmm....... ráció vagy szív !?
Miért van az, hogy mi nők mindig "kifogjuk a tutit"!????
Gimnazista korom óta gyantáztatok, már egy kisebb vagyon vándorolt át a kozmatikusom pénztárcájába az enyémből...és nem csökken...nem nyengül...nem semmi....:( Úgy irígylek minden szőke nőcit...legalább nekik nem látszik...és a borosta.....ahhhhhh....rém kiábrándító lehet férfi szemmel ha még nőivel sem piskóta!

Kaptam szülinapomra magamtól egy epillátort - rövidke életem folyamán a 2.ilyenem - az előző egy Braun volt .... hatalmas kudarc, irtó fájdalom, kipattogzás..minden amit csak akartok....
Másodikat komoly netes "esettanulmány-olvasás" előzte meg, beruháztam és vártam a csodát.
Philips Satinelle Ice 6503...hipermodern, heves-jeges, enyhén visszafogott randi-rózsaszín, metál mályva-lila széllel:)....hm...az nem mondom, hogy fájdalommentes, de a jeges hűtőke nélkül is egész jól boldogultam vele...csak egy mély levegő kellett:)....a "hónaljkutya" a legborzasztóbb akárki akármit mond.... a csoda eljött tehát, akkor mókolok amikor akarok, addig ameddig, nincs bejelentkezés, sorbanállás, pirulós bikinivonal mutigatás, viszonylag fájdalommentes, tehát normál keretek közti gyantázáshoz hasonló élmények után síma és szuperszexi lettem, 4 alkalom után megtérül a beruházásom.
Az alapproblémáim azonban nem oldódtak meg:a 3 fázisú szőrnövekedés miatt mindig maradnak "alvó ügynökök":) - fene vigye...szőrbenövést továbbra is ki lehet pipálni....és ami a "serkenj fel kegyes nép"-et illeti...ugyanolyan irrizáló viszketés előzi meg az újabb beavatkozást ... tehát amikor kibújkálnak a drágáim úgy érzem magam, mintha rühes lennék...szégyen nem szégyen....mit nekem áztatás, meg türcsis dörzsizés meg hókusz-pókusz...ami viszket az viszket...2 mm után vége...de addig....
Örök hálám üldözni fogja Nyulit az biztos, hogy rávillantotta figyelmemet a szerkentyűre, de ha vki az előbb vázolt velős problémámra is megoldást tudna nyújtani...hátttt....nem lennék hálátlan;)

2007. július 20., péntek

Hazaért tegnap ndélben tesóm Cataniából....a vámolás viszonylag gyors volt, még a csomagját se veszítették el, az utaskísérők se bunkóztak, a gép se késett órákat...egy szó, mint száz pozitív élményként sikerült megélni a repkedést sokadik próbálkozás után először.:) Jól kikerekedett a húgocskám- szakács sógorom jobbnál jobb ételekkel kényezteti gondolom;)...Kaptam tőle egy hímzett monogramos törölközőt-nagyon kis finomka, majd vasárnap befotózom:)))

Irtó hőség van...vhogy nem tölt el elégedettséggel, hogy nálunk van az országban a legmelegebb:(Besötétített hálószombámban reggel 6-kor 37C volt....már-már kétségbeejtő....hol az egyik, hol a másik légkondis irodában hűsölök, szégyenszemre- munka helyett-, hogy kibírjam 13:30-ig....

Holnap este éjszakai fürdőbe visszük a Párommal a gyerkőcöket, remélem jó lesz..legalábbis én nagyon várom...ált. ilyenkor szokott kevésbé jól elsülni a várva-várt program....

Meglepetést is kaptam- Cherrytől...annnyira de annnnnnyira örültem:) NAGYON KÖSZÖNÖM DRÁGA!!! Egy mályvaszín csíkos felül összehúzhatós szütyőke oldalán monocrom kis virágokkal,gombokkal, belül halvány rózsaszín bélés...dugig gyömöszölve konyakmeggyel:honnan tudtad, hogy imádom!?:) Fotó vasárna, mert természetesen a machinámat otthon felejtettem a nagy rohanásban....de csak elhiszitek így is, hogy milyen szép és mennyire örülök neki!:)

Még egy jó hír, de még nem nagyon merem elkiabálni: augusztus 1-től új munkahelyem lesz!;) Közbeszerzésekkel, szerződéskötésekkel fogok foglalkozni Kecskeméten egy privát cégnél...drukkoljatok nekem!

Kellemes hűvös hétvégét mindenkinek!

2007. július 17., kedd



Param-param! :) Kész vagyok a DHC szivecskémmel!!!!Egyet viszont végig nem értettem ... miért hiányzik egy inda a mintáról, viszont a mintához kapcsolódó pirinkó kész fotón meg ott van...hm...kicsi vagyok én ehhez az már biztos.....azzal semmi gond, hogy alkotói szabadság, de a mintához kapcsolódó tájékoztató jellegű kép az ne csak hasalja már a mintaívet, hanem az legyen rajta ami...ilyet én is tudok:)csinálok egy mintát aztán 80%-ban mást hímzek;)

Tegnap este még nekiestem egy IV mini, kör alakú, ollós-betűs mintagyűjteménynek, Zweigart Brittney ercru hímzővászon, Zsuzsi által készített okkersárga-mályva kézzel festett fonal, gyors sikerélmény....fotó nincs, mert még nem vmi látványos, illetve csak a mintáról van képem a kész munkáról nincs fotóm..majd ha az enyém elkészül:)))Ja és az enyém vszínű nagyobb lesz, mint ami a mintán megadott méret, mert 28ct-os az anyag, 2 szállal bökök minden második lyukba...olyan hagyományosan:))) semmi petit point rouge at blanc, mint az origin;) .....vagyis azt úgy emlékszem 115-ös DMC-re álmodták meg...



Íme 2 kép a nyaralócázásról!:) Olyan de olyan erdei, őszi hangulatom lett, viszket a tenyerem, hogy minél hamarabb elővehessem az "ER Hunting" futómat.Meg hímeznék végre tököket is meg van egy csodás makkos párnám - Le idee di Susanna- annak is szívesen nekiesnék:)))) No comment...ismertek már ;)


2007. július 16., hétfő

Hazaértem a 4 napos nyaralócázásból-nagyon jó volt!:) Hatalmasakat lustálkodtunk, kirándultunk, fürödtünk, ettünk:)) finomabbnál-finomabb halakat ... egy szó, mint száz minél hamarabb meg fogjuk ismételni:)...de ősszel biztosan....





Megeggyeztem magammal, hogy a rossz dolgokat mellőzöm a nyaralás alatt, de mivel már hazaértem és újra a munkahelyemen vagyok ismét rámzúdult. Szeptember 1-től nem lesz munkám, mert az FVM átszervezi a szaktanácsadási rendszert és nincs jogászi státusz...:(....Mit ne mondjak el vagyok keskenyedve rendesen...fogalmam sincs merre kellene próbálkozni...gyakorlatilag kezdődik az egész munkahelykeresési cirkusz előlről....azzal nyugtatom magam, hogy legalább lesz végre időm hímezni, de hát ez az anyagi helyzetemen nem lendít maximum a lelkem érzi jobban magát....

Hímezni egy x-et se hímeztem, talán majd a héten. Barátnőméknél vagyok gyerekpásztorkodni - IHB bulik megelőzése céljából:))) -...de már megy a gyerekek részéről az alkudozás ;) .... majd meglátom mennyire leszek engedékeny....

Így mutatni sincs mit...vagyis lenne, mert a szivecském egész jól áll, de nincs benn a fotómasinám kábele...holnap teszek fel nyaralócázós képet meg a párnácskám jelenlegi állásáról is egy "helyzetjelentést" .

Hej de pocsék kedvem van!:(Van vagy 35C már...a szám kicsattant 2 helyen is...esküszöm a strandon szedtem össze vmi jó kis Herpesz vírust....mi jöhet még!?

2007. július 11., szerda


Nézzétek csak miket kaptam a szülinapomra!?:))
A horgolt teatasak tartóka Évi ajándéka, a levendulás illatzsákocska pedig Tincsikéjé-csodás levendulával töltve!:) Tincsike!A levendulát imádom, mégha "nemszeretem lila színű" is a lelkem ;)

Holnaptól 4 napra elmegyünk kicsit pihenni a Kedvesemmel...ránk fér...rám meg főleg mert nem kaptam vmi túl jó híreket tegnap....majd ha hazajöttem mesélek....nem akarom elrontani a kedvem, elég volt tegnap szomorozni....

Kész a szobám 80%-ban:)....jövő héten gyerekpásztorkodom Kecskeméten, de azért blogolok ám;)

2007. július 9., hétfő

Ez az a VS amit nagyon szívesen megcsinálnék...csakhát idő....a futó projectjeim is csak döcörögnek, nyakamon van egy halom szülinap:) meg spec.vállalás...de ezeket szeretetből csinálom nincs is velük semmi baj...még a monocromosDHC párnám is halad, már kész a fél szív+a viráginda..már csak a jobb ága kell meg a kilógó 2 kacskaringó .... ami nyomaszt az a rotáció:(...ez lehet csúfos bukta lesz...sosincs időm akkor hímezni amikor rotációs-napok vannak, vagy pedig vmi nagyon sürgőset előreveszek...így azok csak állnak...ill. áll a SAL-om is, nagyon nagy erőt kell magamon venni...vszínű úgy lesz, hogy mikor jövő héten megyek gyerekfelvigyázni csak azt viszem magammal és akkor nincs mese nem lesz más hímeznivaló, rá leszek kényszerítve, hogy azt bökkkködjem;)
Sikerül jó összevisszára bittyeszteni a képeket, de a benti gép sose azt csinálja amit én szeretnék....

Csütörtöktől NYARALÁS kettesben;) viszek hímeznivalót, de lehet nem lesz alkalmam bökködni...

Annyit gondolkoztam ezeken a szeretet hímzéseket, meghogy mennyi mindent bökködtem az utóbbi másfél évben másoknak....szívesen indítanék én is vmi nagy hímzőkislányos projectet, de már így is annyi felé szakadtunk, annyi mindent kell csinálni, hogy vszínű elhalasztom és vagy ősszel vagy karácsony után teszek fel vmi felhívást...addigra hátha sikerül mindenkinek helyrerázódnia elmaradt hímzésileg - nem magamra és Ityamomra gondolok az 50-es listáinkkal:)))/bocsi/ -, meg vállalásilag...pl: olyan szívesen meghímezném az idei Casa miás SAL-t ...vagy egy őszi samplert...vagy a B.Brooks-os Cross Stitch ABC-t....
Karácsonyi húzás is ha lesz, vszínű idén kihagyom..... ha lesz szabad kapacitásom, inkább a barátnőimnek hímzek vmi apróságot...de még ez se ülepedett le teljesen.... lehet kiállítás se lesz, Zsuzsi még "költségvet", hogy kell-e ez neki egyátalán:)megértem teljesen...

csapongok....agyalok a SAL-on...most épp nagyon nem szeretem és legszívesebben sutba vágnám és a meglévőekből csinálnék vmi piri ajándékot és aztán hello...annyi munkát, drága kelléket beleadunk egy ilyen összecsapott munkába, mint az idei hónap...megértem Tincsikét is...mi lenne ha csak azokat a hónapokat csinálnám meg amik tetszenek!?...Az a baj velem, ha vmi nem tetszik azt utálom hímezni, nem halad, a végén rontok is sokat utána meg jól elajándékozom mert rá se bírok nézni:)))Nem vagyok egészen komplett tudom, de hát ez van....
Aztán meg belegondolok abba, hogy akkor ez most egy kudarc!?Feladtam volna a nagy éves projectet!?Mindenki szép lelkesen hímezget én meg itt agonizálok....Mert jó tegyük fel átvarriálom: napraforgósra, dinnyésre, melírosra...de mi van ha az augusztus is ilyen lesz!?Jó persze nem lehet így hozzáállni, tudom.....lehet kivárok...megnézem mit csinálnak a többiek!:)))Hányan bökik meg varriálják át...lehet ihletet is kapok....most épp totál elszállt.....

2007. július 8., vasárnap

Az első képen láthatók azok a csodák, amiket Zsuzsitól kaptam szülinapomra!!!:)))Egy cicás Debbie Mumm gomb, 2 csomag Dress it Up karácsonyi gombos csomag, 8 szivecskés "Made with Love" lógóka, egy Zsuzsi által festett fonal, egy szintén kézzel festett őszi színű amerikai fonal, 2 DMC sortírozó minigyűrű, egy duci olló, egy könyv alakú doboz és a bevonásához anyag....szuperek!:))))

2.képen az új kincseim láthatóak: 4 DMC a 4000-es sorozatból, 1 új DMC olló, hardangerhez..meg csak úgy mert nagyon helyes, meg egy nagy halom anyagminta....

Persze a SAL-al semmire se mentünk, vszínű átdolgozzuk napraforgósra, Tincsike meg se csinálja - lehet igaza van - én is gondolkozom rajta - , vagy megcsinálom napraforgósan...vagy mitoménmi...már próbáltam átpasszolni tesómnak, hogy bökje meg, de átlátott a szitán:))))

Megyek bökködöm a DHC szivecskémet...esik...hideg van.....a Páromtól egy csodás aranyláncot kaptam....annyira finomka;)

2007. július 6., péntek

Ezek nincsenek meg vkinek!?


Ma megyek exclusive minitalira Zsuzsihoz Tincsikével!:)Már annyira de annyira várom!!!!!Nagyon nincs semmim mutiba, de olyan jó lesz pletyizni kicsit.Meg kell tartóztatnom magam, semmit se veszek-mondom most:),mert már kibuggyan a szekrénykémből a rengeteg holmi...konkrétan be se férnek a fonalaim...őskáosz van.. a varrókázós anyagok meg már eleve másik polcon vannak, esélytelen lett volna belegyömiszkelni...na majd a komódkámban talán elférnek;)


Ezt a fránya júliusi SAL-t is ki kéne agyalni, hogy hogyan varriáljam át,mert nagyon nem gyere be...remélem az ősziek nem lesznek ekkora csalódások, mert azokat várom legjobban!Minimum egy tököt elvárok!:)))Szóval júliusi SAL...talán a tengert melíros DMC-vel kéne meghímezni a 4000-es sorozatból, a füvet meg Gentle Art zölddel...vagy kitudja...ha az augusztus is ilyen lesz, akkor lehet feladom...nincs nekem energiám erre, arról nem is beszélve, hogy minden hónap első napján felhorkanok, hogy már megint 3 új színt tett bele, bár az volt eredetileg, hogy adott színskálával dolgozunk....duli-fuli...most vegyek meg egy sárgát 3 x-ért:( vagy egy randa kéket, mikor nem is szeretem a kéket...alig van kék fonalam... főleg zöldem van, barnám...minden más, de a kékek és lilák vhogy kiszorultak a körből...nem az én színeim....szóval SAL:)....nincs is így kedvem bökkkkködni (jó sok "k"-val), pedig eddig mindig első 2 nap meghímeztem .... most...előszedtem a fonalkákat...vágtam anyagot...Zweigart Belfast...aztán gúvadoztam rá, és vhogy nem sikerült elkezdeni... a fagyik is olyan fakók...fuj...szóval megyek eszmét cserélni hátha a csajok majd adnak vmi ötletet....


Alig halad a "coure"-m :), a "kicsi szívem"....nincs időm bökkkkködni....tegnap is 7-kor estem be, 10-re mentem Anyuért, közte meg böktem max.30-at....locsogtam Évivel, hisz elutazik 12 napra, aztán vhogy szinten kell tartanom magam:) Meg beszéltem Judillával is...beteg szegénykém....vigasztalgattam Cherry-t....és elmerengetem,hogy kellene a barátaimnak hímezni vmi személyeset...meg kellene a címük is....meg, hogy milyen jó ötlet, hogy Judika hímeztet egy "barátság-blockos" kendőt, teljes kötetlenséggel, vszínű monocrom témában-legalábbis még tegnap este itt tartottunk:)....merengőre vagyok ma állítva nagyon...holnap ünnepeltetem magam szülinapilag, igaz csak 11-én lesz, de a barátaimmal most csapunk egy közös összeülést erre hivatkozással....lesem a postást, mikor jön meg Évim ajándéka...remélem nem nyelte be a Királyi Posta (cidrizem) ....



2007. július 2., hétfő


Feltöltöttem a "blogos linket", mert sok új hímzőkislány társunk kapott virtuális tollat és fényképezőgépet a kezébe, hogy megossza velünk élményeit, munkáit, életét...közöttük Ercsu is, akit én személy szerint már nagyon-nagyon vártam!!!:)Üdv köztünk!

Szeretnék felhívni mindenkit, aki olvas, és esetleg rendelkezik olyan platformmal, ahol megjelennek a munkái, írásai, kérem írjon, szeretném felvenni a "halál-listámra":)))).Nagyon szépen formálódik a kis klubbunk, örülök...de várok ám még pár blogot;) Pl Tincsikéjét...tudom-tudom Ő nem ér...de azért...a remény hal meg utoljára :)
Na nehogy már pont én maradjak ki a jóból!:)

PIF (PAY IT FORWARD)

To my friends..... (english)

I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don't know what gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week ... LOL... but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in returne is pay it forward by makeing the same promise on your blog (or- in your life- if you happen to be blog - less).

Barátaimnak.... ( :) )

Az első 3 ember aki jelentkezik itt (ill. e-mailen a szegesdiheni@gmail.com -on) az kap vmi speciális általam készített ajándékot.Azt nem ígérem meg, hogy azonnal, de még ebben az évben...vmi nagyon különlegeset, nagyon extrát...nem lesz rám panasz ígérem!:)))

Egyedül csak azt kérem, hogy tegye ki a blogjára ezt a felhívást és készítsen ő is ajándékot a nála jelenzkező első 3 embernek ...

Én Judillánál jelentkeztem ;)

2007. július 1., vasárnap


Már megint egy kicsit elment az eszem. Mivel a tegnap esti randinkat egy órával a megbeszélt idő előtt lemondta a Kedvesem, mérgemben nekiestem egy új projectnek: egy DHC szívecske- ha jól tudom(?), DMC 815, Gratziano bordó nagykockás 32ct-s lenvászon.....nagyon jó rá hímezni, és reményeim szerint szép is lesz...



Hirtelen felindulásból csináltam még egy kicsi mintát- anyag szintén Gratziano, DMC 4020-as türkizzel, DFEA -s minta, hátlap kézimunkamintás pamutvászon, bojtikát tesóm mókolta nekem és nagyon édeske lett...az egyik díszesebb Prym kézimunkaollómra tettem...nemrég fedeztem fel, hogy van ilyenem:)- még Andieenál vettem régebben... ... ja és a monokróm tyúkosomból is lógóka lett...rusztikus...hátul Zw háziállatos"malac"-blockos textilképpel, csomózott zsineggel, némi népi mintás bordó fehér szalaggal....helyeske....a Gentle Art-os tököm meg megbanneresedett:))))