2007. december 30., vasárnap






Mérleg 2007.12.30. - azaz a szabi eddigi termése:
1./ Lanarte 90061 - már bonthatom is persze :) egy sort körben a kihímzett kis kockában, ill az alső rácsot...amúgy rendben lesz .... az anyag Zweigart Newcastle ha jól rémlik ....
2./DMC-Mango Pratique szivecske, Rico felületkeményített fehérített lenre,DMC 115-tel
3./DFEA gyűszű, francia csomók helyett gyöngyökkel, "brutál Aidára"
4./Lanarte vargánya - folytattam kicsit...már nem sok hiányzik
5./ RP-Dolce nevicata, ehhez se olyan rengeteg kéne már...kb. 2 nap...

Na mentem csinálgatom vmelyiket..meg főzök...a frasncia saláta alapot holnapra már sikerült elfőzni és elsózni biztos ami biztos :)

2007. december 29., szombat

Keresem ezt a mintát *.pat vagy *.xsd formátumban...ja és ez is SAL lesz...barátnős :)
A minta végül megérkezett"patban"...szóval hajrá...ez is :)

Lusta SAL 2008

Ehhez keresek Tűbarátnőket ....

2007. december 28., péntek


Kedves Tűbarátnőim!

Január 1-vel útjára indítom Judilla barátnőmmel a mi kis 2008-as "lusta"SAL-unkat.
12 hónapon keresztül 2 havonta 1-1 mintát kell meghímezni, aminek az elérhetőségét közölni fogom. Terveink szerint Karácsonyra mindenki egy csodás monochrom mintás párnának(vagy amivé formálni szeretné) fog örülni a fa alatt. Akinek van kedve csatlakozni az írjon a megjegyzés rovatba, a további részleteket majd e-mailben.
Egy szó mint száz, kreatívan tűre fel!:)
"Ő" lenne az új áldozat ;) ... Dolce nevicata....

Ezt pedig keresem:


Készült az ünnepekben egy francia szivecském DM115...meglepi...amiről majdnem megfeledkeztem...(irul-pirul)..ill majdnem kész a Lanarte gombás kitem, de ma már ráuntam...vmi gyors sikerélmény kell! :)))
Hatalmas adag kávéval felturbózott capuccinót iszom és azon elmélkedem, hogy vissza kellene pörgetni a tavalyi "fogadalmaimat" a régi blogomban....RP szivecskét akarok hímezni, de mielőtt arról áradoznék kicsit tényleg átértékelem az évet..a fogadalmaimat...bemásolom ide a régi bejegyzést így könnyebben visszaemlékezünk ugye csajok!? :)

********************************************************

Készülök a házibulinkra, melyet stratégiai okokból nem nálunk, hanem a barátnőméknél tartuk, enyém a partyfalatkák-része övé a hagyományos malac-lencse vacsi...sütöttem minifasirtot, főztem tojást kaszinózósnak:) és félkészen meredezett a körözött...beviharzott a zuram..."a fasirt szar, a tojást túlfőzted...a másik mi akar lenni!?" így vette kezdetét a mai totális megsemmisülésem...rongy asszony vagyok...ennek tükrében eképpen alakul az újévi fogadalmam:

1./lefogyok, mert egy hirzsíkelős disznó hozzám képest bájos jelenség, meg egy czoj rondán mutat menyasszonyi ruhában

2./ jobb "kedves" ill.feleség leszek-ez egy új fogadalom, az élet indukálta azt hiszem:)-

3./ nem fogom felkapni a vizet a zuram baromságain, mert totális értelmetlen egy kockafejű programozóba bmilyen rációt beleverni

4./elhelyezkedem a totálisan túlterhelt munkaerőpiacon és hasznos tagja leszek a társadalomnak-HEJ!:))

5./kevesebbet hímzek másnak, többet magamnak és nem lesz 5-nél több megkezdett munkám (a 3-at kitöröltem, mert irreális a mostani tizenvalahányat szemben...nem tudom lecsökkenteni ennyire drasztikusan)

6./ több levelet írok tesómnak, ugyanis idén csak egyet írtam..(tavaly azt fogadtam meg, hogy kevesebbet írok, mert Ő 3-nál többet nem bírt kierőszakolni magából, míg én havi rendszereséggel bombáztam)

7./többet törődöm a barátnőimmel, húgaimmal és az anyukámmal

....

Jövő dec.31-én jó lesz visszanézni, és belegondolni mit sikerült megvalósítanom a fogadalomhalmazból...

Ha ennek felét meg tudom valósítani elégedett leszek, de ez persze nem tántorít el attól, hogy az összeset halál komolyan megfogadjam...úgyis csak én tudom...;)

Egy boldogabb új évet nekem:) meg mindenkinek......

*************************************************************
Hát ez elég komikus azért !:)) Irtó sok minden történt velem ebben az évben...új lakhely...új szerelem...2 munkahely..új emberek...kollegák..barátok...elvesztett régi barátok garmada...
Az év vége hasonló...minifasirtokat fogok gyártani, meg csirkemell tortát, kaszinó tojást, salátákat...és igyeszem nem elrontani, ha már azt mondják, hogy egyébként istenien főzök, csak ez vhogy mégse az igazi:)

1./ - legfogytam 15 kg-t aztán visszahíztem, szóval a 2008-as évet ugyanúgy kezdem, mint a 2007-est..mármint fogyi témában :))), a különbség annyi, hogy a mostani Kedvesem így szeret ahogy vagyok, sőt tilos fogyizni...;)

2./ - másnak lettem "kedvesebb"Kedves, és nem készülök férjhezmenni, csak saját -közös- lakást venni és összeköltözni, de tényleg jobb lettem...még toleránsabb vagy csak az új Kedves ennyire totálisan más!?Hm....szóval csak annyi, hogy nem akarok zsörtizni, ha a "parasztjai" vasárnap délben hivogattják hülyeségekért...ezt még tanulni kell...

3./ - hát ez már megdőlt! :)) Nincs új fogadalom ;)

4./ - elhelyezkedtem .... 2-szer is! :) Elfogyasztottam egy munkahelyet, most a másodikat gyűröm, meg az is engem...."gyűlölök és szeretek" munkahely...az okok ismertek....de hasznos tagja vagyok a társadalomnak...engem fél a GKM :)) nameg a helyi "polgik" ;)

5./ - alig hímek és ezt úgy utálom ! :((( Másnak szinte semmit, barinőimnek picinkét....pedig úgy szeretnék nekik vmi grandiózus csodát, aminek tudom, hogy igazán örülnének, hogy tényleg kifejezhessem mennyire szeretem őket, de egy akkora puding vagyok ... bedarált engem is a munkaerőpiac nevű húsdaráló .... vagy egy rakat bedőlt munkám..pl SAL :( ... még mindig álmom hogy megcsinálom a Tresori de Italiat, meg a Casa mia 2007-es angyalos SAL-ját ... kéne egy SAL magamnak....vagy akik úgy érzik, hogy csatlakoznának...kéne vmi kényszerítő erő, hogy átlépjek a hímzésválságon ... VKI!???CSINÁLJUNK MÁR VMIT KÖZÖSEN!!!!
Még mindig rengeteg megkezdett munkám van....osztódással szaporodnak...nem fogadok semmit :))

6./ - nem írtam egy levelet se Tesómnak, viszont itthon volt 3 hónapig...SMS-zünk inkább, meg ritkán chatelünk, e-mailezünk....ezt újra megfogadom... (irul-pirul)

7./ - IGEN!!! Többet kell törődnöm a barátnőimmel, idén totális csúfot szenvedtem, ők velem voltak a legnehezebb percekben is, én meg .... még hímezni se hímeztem sokuknak...nagyon szégyenlem magam....nincs mentség... ezt is újra megfogadom, csupa nagy betűkkel...

8./ - többet fogok blogolni..gyászos az idei év második fele...

9./ - kevésbé leszek befásult...ez régen jobban ment ... mondjuk nem is gályáztam napi 10-12 órát ....

10./ - veszek egy nagy levegőt és kevsebbet költök a hobbymra... na erre kiváncsi vagyok tudom-e tartani ;)

11./ - megveszem életem első saját tulajdonú lakását ... ezt kell... nincs mese....és megtanulok fúrni-faragni, barkácsolni...már van szakirodalmam és egy 3:1-ben fúróm :)

Hát nem semmi azért...jövőre jöhet az újabb számvetés .....nagyon kiváncsi vagyok...bár egy kevésbé mozgalmas év se lenne rossz ;)

2007. december 24., hétfő

Áldott, békés Karácsonyt Mindenkinek! :)

2007. december 22., szombat

Kilátás a szállodai szobából Gyopárosfürdőn....vagyis csak a fele látható panorámafelvétel híján:)... tóra nézett teljesen, 3.emelet, "csitti-pitti", svéd design, plazma tv, wellnes-fitness, spa, sókamra, masszázs, szauna...és isteni a ham&eggs ;)
Ez pedig akkor várt amikor hazaértem :) a Cadbury-ket már kizabáltam, maradt még 3 fini tea, de már nem sokáig!:))Nagyon köszönöm DRÁGA JUDILLA!!!
Én még aggódom a postásért....a testi épségéért....még sehol sem látom az ajándékaimat a blogokon......

2007. december 18., kedd

Csak ámulok és bámulok!:) Csodás meglepit hozott ma a postás : DRÁGA ZSUZSI - KÖSZÖNÖM!!! Már-már feledteti velem, hogy ma - első szabadnapom ennél a cégnél - berángattak dolgozni....ezek nem komplettek komolyan mondom...nade holnap 2 napos *****-os wellness-fitness-csobbanás Gyopárosfürdőn ... sajna céges - semmi édes kettes romantikázás - ... de legalább nem kerül semmibe :)
Így néz ki a gombácska élőben....egyenlőre úgy tűnik ez egy északi faj, de majd még keresgélek..

2007. december 13., csütörtök

Nem tüntem el, élek még, bár már lassan csak a testem....Bucillához hasonlóan azért várom már az ünnepeket, hogy pihenhessek, áldozzhassak kicsit a hobbim oltárán....végre-végre-végre....jelen pillanatban csak erre vágyom...az idegszálaim pépesre verve...3-an bárányhimlősek körülöttem ...a párom ma közig.szakvizsgázik....barinőim elhanyagolva (de sokat gondolok ám rájuk!) ... hát ez a helyzet ... megleptem magam 1 jó kis könyvvel
hátha ebből megtanulok végre varrni, hisz a remény hal meg utóljára ! :)))