2009. január 26., hétfő

Tökéletes télvégi punnyadás van. Hétköznap esténként vacsorafőzőcske, DVD bambulás, hétvégén talán némi hímzés. Tökéletes álmatag kedvetlenség.Utálom a hideget a sötétséget, hogy minden olyan nyirkos...a kert egy rom...nem tudom maradt-e benne "élő" fű egyátalán, egyedül a hóvirág kardoskodik az életért, némi krókusz, meg talán a rózsabokrok is túlélik...lesújtó...hajnalonta alig tudom magam kikaparni az ágyból, este meg már holtfáradt vagyok....
Nade belekezdtem tesómnak egy párnába, nagyon keveset hímeztem eddig neki...2001-es Susanna, eperlekvár, eprek és pirítós...mert ugye epres konyhát szeretne...hát esküszöm a képen lévőt nem ezekkel a színekkel hímezték...mintha ég és föld választaná el őket egymástól...úgy el is ment a kedvem tőle...pedig vmi igazán szépet akartam, vmi vidámítót - neki is, meg magamnak is...ej-ej...szóval vagy bontás, vagy hősiesen meghíymzem és vmi majd lesz belőle...hát a kedvemenet nem hozta helyre az tuti....tavaszi fáradtságnak van értelme január 26-án !?:) Hehehehe....
Nyílt egy új kézimunkabolt a közeli városban....kiábrándító egyeseknek milyen fogalmai vannak a kézimunkáról...nem fogok hozzájuk szokni az tuti...bagószagú eladónő...félreszínezett készrevarrt gobelin "Tutenkamon", 100% műszál kötőfonalak - pedig drága Évi neked akartam vmi érdekeset...dehát itt :( ...vettem próbának 4 db Rosace (ugye így írják) fonalat ....10 szem ennyit bírtak...elajándékozom ....most nagyon szégyenlem magam, mert biztos sznob vagyok-pedig tudom, hogy honnan jöttem, és nem hánykálom vasvillával a padláson a 10.000.-eket ....de inkább készítek kevesebb dolgot, annyit amennyire anyagi erőmből tellik, de az minőségi alapanyagból készül, amit valószínű soha senki nem fog úgy és annyira értékelni, mint az aki elkészíti - itt ez Én lennék :) -, vagy aki ezt a hobbyt magas szinten műveli :))

2009. január 20., kedd


Ez pedig a hétvége további termése...param-param...dobpergés....

Ami nem tetszik:
- két színt nem sikerült jól helyettesítenem - DMC 3820, 3822 -erre vmit ki kell találni, DMC-t meg per pill.nem tudom honnan szerzek be (Zsuzsa úgy tudom nem árul már DMC-t)...szóval aki tud a környéken (Kecskemét-Csongrád-Szentes) DMC lelőhelyet az írja már meg nekem...egyébként marad a web :(
- a fekete kontúr...vhogy olyan "brutális" hatása van...lehet legközelebb sötétbarna lesz Archie kontúrja
- a pillék színét pedig átvariáltam, konkrétan Caron-Hawaii, ha jól emlékszem

Hát kb. ennyi lenne...jó volt hímezni, nem ez lesz az utolsó...hozatok az egyik kolleganőmmel most Angliából újságot, remélem sikerül is beszereznie....

Mérgemben sütöttem szombat este " pár" palacsintát. Méreg oka: Párom megjegyzése, miszerint őneki még soha senki nem csinált elegendő mennyiségű palacsintát. Hát én csináltam !:)))

2009. január 16., péntek

Ja és még valami! Nemsokára jubilálok..... hiszen nemsokára megérem, hogy a blogomat 10.000. látogató nézte meg. Készíteni szeretnék egy meglepetés csomagot, és ha átlépjük a bűvös számot, aki szívesen olvassa a blogomat és jelentkezik - ezzel demonstrálva, hogy ő olvas engem - azok között kisorsolom a meglepi csomagot.

Naszóval tessék lelkesen olvasni, és majd szólok, ha lehet jelentkezni! ;)
Fázom. Az utóbbi hetekben gyakorlatilag folyamatosan....mert ugye nálunk ma is esik a hó/hódara. Vmi jó melengetőt szeretnék, beburkolózósat, csokoládé illatút, bársonyos tapintásút, vastagot, meleget, lilát, bohókásat....már megint feltört bennem, hogy kellene csinálni egy takarót. Egy olyan takarót, amibe be lehet burkolózni filmnézés közben, vagy hímzés közben.Ez valójában folyamatos téma nálam, csak hol elnyomom, hol felbuggyan. Na most felbuggyant. Főleg miután totálisan elvetettem a Párom falikárpitját.Mert ugye minimintáknak talán van esélyük.A Lan kert 3 napja parkolópályán, mert most épp utálom, ugyanis 3 oszloppal eltévesztettem, tehát bontani kell, nincs mese, mert nem ér össze a minta.Szóval azt hiszem visszamászik egy időre a kosárba.Két lehetőség van: vagy előveszem a lustaSAL-t - ehhez nincs kedvem, mert lehangolónak érzem, ha belegondolok a monochrom hímzésbe -, vagy engedek a pillanatnyi hangulatomnak és asszerint hímzek vmit. Mellesleg meg nincs vmi fényes kedvem, fáj a hátsóm, a torkom...vmi vidámító sikerélmény kell(ene).Egyfelől ma este biztos, hogy Agatha Christie lesz a porondon - Miss Marple-egy olyan rész, amit még nem láttunk, másrészt bármennyire is megmozgatja a fantáziám a cselekmény a kezemnek jó lenne dolgozgatni vmin...vmin, ami által közelebb jutnék ahhoz az érzéshez, amit a bejegyzés elején írtam. Elkezdtem mintákat nyomtatni, lefűztem egy csomót nem törődve a kollegám csodálkozó tekintetével...azt hiszem meghímzek egyet valamelyik Margaret Sherry-s Archie maciból.Ha mégsem takarósodna meg végül, legalább lesz egy olyan hímzésem, amiről elmondható, hogy ezt csináltam 2009-ben. Ezért volt jó a Lanartés vargánya is :)) Elérkezett tehát a miniminták kora, amiről nem is álmodtam 3-4 éve, sőt azt hittem az UFO, aki 3 tenyérnyinél kisebbet hímez. Nem, nem UFO... realista.
Szándékosan nem mutatok most semmit, csakha mégis elkészülne vmi, akkor....és csinálok forrócsokit estére, vagy csokikrémet rumos mazsolával, és felveszem otthonra az új lila kardimat, és beburkolózom egy alvós takaróba, Miss Marple-t nézek, nem görcsölök azon, mikor lesz már kész a konyha, meg lekéne cserélni a kocsikat, és vészesen fogy a tüzelőnk.... és hogy sosincs megfelelő időpont - sztem, per pill. nem látom magam előtt - a gyerekvállalásra,....és már megint híztam ...és........
A szerdai bejegyzésem biztosan láttátok - A hölgy és az egyszarvú - klasszikus flamand kárpit. Na szóval jelentem a mintát önerőből beszereztem. Be kell vallanom töredelmesen eddigi életemben - hímzős- most találkoztam először olyan képpel, aminek a mintája elborzasztott. Lássuk az adatokat:

Golden Kite - The Lady and unicorn
998*819 szem

14-es standard Aidán - ez a súly megkívánja ezt a masszív anyagot vagy az eddig jól bevált Fein Flóbát - 181*149 cm (hol kapok én ilyen széles anyagot??? uh, sőt még ráhagyás is kellene persze)
A minta 264 oldal
Csináltatnom kellene hozzá feszítő keretet vagy inkább állványt
136 szín (megadja színenként, hogy mennyi fonalat emészt fel, hát mit nem mondjak 8 m-nél kevesebb sehol sincs)
A klasszikus falikárpitot illene vagy gyapjúval készíteni,vagy legalábbis goblein technikával, vagy 3-4 szálas xszemekkel, ami egyből brutálisra emeli a fonalmennyiséget, és a költségeket. Tehát ha DMC sodort gyapjúval, mondjuk átlagosan 3 köteg gyapjút számolunk színenként az 408 db, 290Ft körül mozog a legolcsóbb ebből, így csupán a fonalköltség a legszerényebb becsléssel is 118.320,-Ft.

Hát be kell valljam hősienem lányok, hogy ez lesz az életemben az első xszemes kép, amire azt kell mondanom, hogy szép, meg jó, meg borzasztóan tetszik, meg ne haragudj Kedves, de köszönöm inkább nem.

2009. január 15., csütörtök

Szazu kérdése kapcsán eszembe jutott, hogy milyen jó, hogy nem vagyok zöldség, mondjuk paradicsom, aki/ami (kinek mi:) csak él bele a világba , születik, megnő, megéri, megesszük vagy megrohad a száron. Mert ugyehogy vannak terveim - hímzésileg is - és nem vagyok paradicsom! :) Bár már kerekedem ;)
Tegnap nem hímeztem :( Külzdöttünk az elemekkel, ami itt szó szerint a fűtés, mert nem akart begyuilladni vagy egy óráifg aztán éjszaka 3-kor kialudt és szintén nem tudtuk újra begyújtani...semmi szellőcske, semmi légmozgás, 0 (azaz zero) huzat a kandallóban. FÁZ!!!! És reggelre fájt a torkom is...na és a dráma fokozása...BUSSZAL KELLETT JÖNNÖM . Mert ugye ma reggelre már a tegnap kimaradt mi kis "kukackánkon" (Csongrád-Gétér-KKfháza-Kmét) is esett az eső, és le is fagyott. Na elmondanám nálunk, az 1000 főt alig elérő Gátércityben, mindenkinek sikerült leszórni a járdát vmivel, na az már a kméti értelmiségi kertvárosban nem sikerült.Hogy essen mind egy hatalmasat a másik háza előtt.Mert én ezt tettem.Akkorát tanyáltam, mint a ház.Gyerekkorom óta nem estem ekkorát.Fáj a hátsóm és a fejem, a hátam is bevágtam, de az köszöni tünetmentes. I love városi "szóróreflexnélküli" értelmiségi kertvárosbanlakók.

2009. január 14., szerda

Akinek ez a minta megvan, gondoljon már rám! ;)
Ugyanis a Párom tegnap este megtette a szent kinyilatkoztatást az újságjaim és katalógusaim tanulmányozása közben -"épp hogy csak belepillantok"-mondta - , naszóval, hogy élete álma egy flamand falikárpit, és ha már az eredetihez szükséges grófi titulusba nem születtünk bele, igazán meglephetném egy ilyennel, mármint hogy hímzek egyet...azért nem kispályás... Ma reggel nincs főnök így kicsit kutakodtam és ezt találtam ebben a témában "megxszemesítve" illetve egy Thea Gouvernert- de az csak ennek egy A4 méretű képrészlete....naszóval ha vkinek ez megvan, írjon már nekem , ha pedig vmi más szép flamand kárpit mintája van akkor azt se tartsa magába senki :)) Mert ugye, ha a kedves elnyaffantja magát ugrani kell! :))) (én bevallom ugrok, szégyen, nem szégyen, minden kívánsága egy szóra teljesítve)

2009. január 13., kedd


Param-param...ez a tegnap esti Lanarte kertem állása :

2009. január 12., hétfő

Amiket idén be szeretnék fejezni:Úgy gondolom ennek még reális esélye is van...a lusta SAL-ból 2,5 elem hiányzik, a Lanarténak kb. fele van kész (hiányzik a székes oldal+ a másik oldal aljáról a fehér virágos bokor).
Ha ezekkel netán talán mégis végeznék akkor a megkezdettekből KELL elővennem vmit...szigorúnak kell lennem magammal, nincs mese!
Az lesz a legjobb, ha a már hagyományos újévi fogadalmaimmal kezdem:

Ez volt tavaly
*************************************************************
Hát ez elég komikus azért !:)) Irtó sok minden történt velem ebben az évben...új lakhely...új szerelem...2 munkahely..új emberek...kollegák..barátok...elvesztett régi barátok garmada...
Az év vége hasonló...minifasirtokat fogok gyártani, meg csirkemell tortát, kaszinó tojást, salátákat...és igyeszem nem elrontani, ha már azt mondják, hogy egyébként istenien főzök, csak ez vhogy mégse az igazi:)

1./ - legfogytam 15 kg-t aztán visszahíztem, szóval a 2008-as évet ugyanúgy kezdem, mint a 2007-est..mármint fogyi témában :))), a különbség annyi, hogy a mostani Kedvesem így szeret ahogy vagyok, sőt tilos fogyizni...;)

2./ - másnak lettem "kedvesebb"Kedves, és nem készülök férjhezmenni, csak saját -közös- lakást venni és összeköltözni, de tényleg jobb lettem...még toleránsabb vagy csak az új Kedves ennyire totálisan más!?Hm....szóval csak annyi, hogy nem akarok zsörtizni, ha a "parasztjai" vasárnap délben hivogattják hülyeségekért...ezt még tanulni kell...

3./ - hát ez már megdőlt! :)) Nincs új fogadalom ;)

4./ - elhelyezkedtem .... 2-szer is! :) Elfogyasztottam egy munkahelyet, most a másodikat gyűröm, meg az is engem...."gyűlölök és szeretek" munkahely...az okok ismertek....de hasznos tagja vagyok a társadalomnak...engem fél a GKM :)) nameg a helyi "polgik" ;)

5./ - alig hímek és ezt úgy utálom ! :((( Másnak szinte semmit, barinőimnek picinkét....pedig úgy szeretnék nekik vmi grandiózus csodát, aminek tudom, hogy igazán örülnének, hogy tényleg kifejezhessem mennyire szeretem őket, de egy akkora puding vagyok ... bedarált engem is a munkaerőpiac nevű húsdaráló .... vagy egy rakat bedőlt munkám..pl SAL :( ... még mindig álmom hogy megcsinálom a Tresori de Italiat, meg a Casa mia 2007-es angyalos SAL-ját ... kéne egy SAL magamnak....vagy akik úgy érzik, hogy csatlakoznának...kéne vmi kényszerítő erő, hogy átlépjek a hímzésválságon ... VKI!???CSINÁLJUNK MÁR VMIT KÖZÖSEN!!!!
Még mindig rengeteg megkezdett munkám van....osztódással szaporodnak...nem fogadok semmit :))

6./ - nem írtam egy levelet se Tesómnak, viszont itthon volt 3 hónapig...SMS-zünk inkább, meg ritkán chatelünk, e-mailezünk....ezt újra megfogadom... (irul-pirul)

7./ - IGEN!!! Többet kell törődnöm a barátnőimmel, idén totális csúfot szenvedtem, ők velem voltak a legnehezebb percekben is, én meg .... még hímezni se hímeztem sokuknak...nagyon szégyenlem magam....nincs mentség... ezt is újra megfogadom, csupa nagy betűkkel...

8./ - többet fogok blogolni..gyászos az idei év második fele...

9./ - kevésbé leszek befásult...ez régen jobban ment ... mondjuk nem is gályáztam napi 10-12 órát ....

10./ - veszek egy nagy levegőt és kevesebbet költök a hobbymra... na erre kiváncsi vagyok tudom-e tartani ;)

11./ - megveszem életem első saját tulajdonú lakását ... ezt kell... nincs mese....és megtanulok fúrni-faragni, barkácsolni...már van szakirodalmam és egy 3:1-ben fúróm :)

Hát nem semmi azért...jövőre jöhet az újabb számvetés .....nagyon kiváncsi vagyok...bár egy kevésbé mozgalmas év se lenne rossz ;)
*******************************************************************
Idén szintén gyártottam minifasirtokat, meg minikolbászokat, minivirslis croisonokat ... az idei szilveszterre teljesen "beminiztem" :)
Az előző év sem volt eseménytelen mondhatom, na de lássuk, összehasonlítva az előző évvel:
1./ hát még mindig nem fogytam :) milyen meglepő, de a Kedves is hízott, ez azért öröm az ürömben...nade tényleg fogyni kellene terhesség előtt mert le fog szakadni a lábam...adtam magamnak 2 évet....
2./Fogadalmam ellenére férjhezmentem, és úgy tűnik komoly 3 hónapnyi házasság után, hogy nem bántam meg.A kevesebb zsörtizés még tanulandó, főleg, mikor a vasárnapi ebédet zavarja meg a csengő, vagy a mobil...én nem tudom ezek hol élnek...ki fogom idén írni, hogy ügyfélfogadási idő h-p 8-16-ig...de ezt az én főnökömnek is a fejébe kéne verni, bár ő csak telefonálgat...én meg szoktatom lefelé...nem veszem fel a telefont ;) Ja és persze meg lett a közös otthon, KERTES HÁZ
3./ Idén így kifejezetten nem kívántam semmit az újévi pezsgőzés közben...elfelejtettem :(
4./ Ugyanott dolgozom, mint tavaly, változás nincs... az ügyfelek félnek, meg "csókoltatnak"...és többet túlórázom, nem önként... :(
5./Alig hímeztem 2008-ban, ha lehet még kevesebbet, mint 2007-ben.A francia monocrom SAL-omból is hiányzik 2,5 elem, a barinős SAL-om meg áll, de egyik sincs elfelejtve, idén előveszem őket...de tényleg, ahogy a Lan kertet is...jó nagy darabot hímeztem bele karácsonykor és nagyon elégedett vagyok magammal...idén be szeretném fejezni...
6./Idén 2 levelet írtam tesómnak, de nagyokat beszélgettünk, mikor itthon volt... jó lenne többet együtt lenni...
7./Remélem a BARÁTAIM csupa nagy beűvel, még mindig a barátaim, sokat gondolok rájuk, keveset írok nekik, de karácsonykor csak és kizárólag csak NEKIK hímeztem, szeretetből, mégha nem is fedezték fel elsőre milyen funkciót szántam az ajándéknak..na mert persze a használati utasítás lemaradt ... remélem ezeket értékelik, és érzik ebből, hogy mennyire fontosak nekem ... szavak nélkül is...
8./ Ahhoz képest többet blogoltam, mint 2007-ben...2008 decemberében úgy gondoltam "bezárom a bazárt", aztán január első hetében meg már úgy, hogy csak kell nekem egy olyan hely ahol hasonló gondolkodású emberekkel beszélhetem, nézegethetem a munkáikat, és akarva akaratlanul is inspirációkat szerezhetek tőlük...
9./Totál befásultam, ezermilliószáztrillió éves vénséges vén fa vagyok ... már cseppet sem vagyok frappáns...kreatív meg idő hiányában pláne nem...mikor szörföztem én utóljára a neten új intuíciókra éhesen...már az idejét se tudom....ezért ilyen vánnyadt mostanság szégyen szemre az én blogom...a régi blogom nekem jobban tetszett...de az új énem pedig most tetszik jobban...vmit vmiért...majd GYES alatt karomon az üvöltő gyerekkel :)) akkora tán lesz otthon is netem, tisztán terápiás célból, hogy ne legyek befordult kismama
10./Na a 10./ pont asz sikerült, lényegesen kevesebbet költök a hobbymra, és igyekszem táplálni magamban a törekvést, hogy amíg a félkész dolgaimat nem fejezem be addig nem veszek semmit és nem kezdek semmi újba...na ezt a listát is megírom...sztem 5 évig tuti nem kerzdhetek újdonságba :)
11./Hát megvettem, általában szeretem, néha utálom - pl: mikor már 6.jára sepertem össze a diófaleveleket és vízhólyagos lett a kezem...nameg mikor már mindenki kertje szép volt csak a miénk volt gazos, mert még hétvégén is az irodáinkban kínlódtunk...szép mondhatom...

Lehet azért megfogadni ?

+12./ Naszóval idén be akarom fejezni a Lanarte kertemet. Rengeteg csupasz fal van, ami áhítozik képek után, antik olajfestményekre per-pill nem tellik, meg hát a hobbymnak is áldozok ezzel..nálunk nagyrészt hímzett képek lesznek...
+13./Elkezdem a konyha átalakítást - ez egyenlőre csupán pénz kérdése - mert így utálom, be se szeretek menni, és ez rossz.
+14./ csinálok egy hobbyfalat ahová lassú tömött sorba teszem fel azokat a képeket, amiket csupán azért készítek el, mert tetszenek vmiért, nem lesz fix stílusa, sem téma, sem semmise, sem előre tervezettség, egyszerűen csak mert szeretem őket és kész...


Számvetés évvégén...