2009. március 18., szerda

"Úgy gondolom ennek még reális esélye is van...a lusta SAL-ból 2,5 elem hiányzik, a Lanarténak kb. fele van kész (hiányzik a székes oldal+ a másik oldal aljáról a fehér virágos bokor).
Ha ezekkel netán talán mégis végeznék akkor a megkezdettekből KELL elővennem vmit...szigorúnak kell lennem magammal, nincs mese!"

Ez volt a 2009. január 12-i bejegyzésem, miszerint idén két képet készülök befejezni. Egyiket már ki is pipálhatom, ez is vmi. Marad a Lanarte kert, mint fő motívum, egy kép "olaszos húgimnak", barinős ajándékok...stb...Lan barinős SAL el ne felejtsük :) ...meggyes banner!!...na vannak itt szép számmal úgy látom ;)

Ugy vágyom egy olyan kiállításra, ahol a rengeteg csodás kézimunka mellett, kézimunkás vásár van, pavilonokban kinn vannak a gyártók, a hazai tervezők-könyveikkel dedikálásra készen....ahhhhh bilibe lóg a kezem....a szívfájdítás pedig itt található : http://brodev.over-blog.com
Ezek lennének a beharangozott alkotások! :) A SAL 2,5 hónapos csúszással de kész és az ágyunk felett lóg a hálószobában, a makkos minike még funkciótlan.

1./Monochrom "Lusta" SAL, DFEA : DMC 815, Zwigart Cashel (Bucillától kaptam, ő festette, de én nagy valószínűséggel Cashelként azonosítottam, a "narancssárga út" pedig egyértelművé teszi a gyártót)

2./Renato Paroline, Makkos minipanel : Zweigart Belfast,lenes, fonal pedig ajándék szintén "Bucikám"tól :)

2009. március 17., kedd

Minden nap megígérem magamnak napközben, hogy este befotózom az új műveimet, de aztán ez estére elpárolog és másnap megint kezdődik elölről. Nademostmár tényleg holnap :)
Elkészült ugyanis a Lusta SAL-om (monchrom SAL) és egy Renato Parolin makkos mintám(kb tenyérnyi ám csak). A monchrom SAL-on annyi változás van, hogy a közepébe nem került bele a születési értesítő, hanem egy szívecske minilógóka, amit még Zsuzsától kaptam "Made with love" felírattal. Nekünk nagyon tetszik.Az ágyunk felett díszeleg, hisz már a keretezésen is túl vagyunk, bizonyítva milyen régen lógok ezzel a képpel.
Azóta gyakorlatilag semmit sem böktem, pedig már elővettem egy újabb félbehagyottamat-de még csak szemezünk - egy "2007-eske", ő lenne az - vagyis ilyen lesz ha kész lesz:

és így áll jelen pilanatban:

Ezt szeretném a dolgok jelenlegi állása szerint befejezni. Annyit változtattam rajta, hogy a "népi háttér motívum" az egyszín DMC Blanc.Nekem úgy jobban tetszik, és az anyag sem Aida, hanem Zweigart Belfast. Nagyon jó volt rá dolgozni emlékeim szerint, és ez egy szombat termése volt...hát látszik azóta sem volt egy punnyadós szombatom se :) . Annak is elég nagy lesz a valószínűsége a dolgok jelenlegi állása - gondolataim jelenlegi állása - szerint, hogy nem banner lesz, hanem bekereteztetem, mint kép...hát megérte ennyi ráhagyni a "csücskének", mi!? Nem vagyok komplett ;)...na mindegy vmi majd lesz a leeső darabbal is.

Amúgy semmi extra nincs: a kocsim kész, de a festés még várat magára, előbb hűtőt kell venni. Jó lenne elmenni 4-én a Néptánctalálkozóra, de sztem kihagyjuk, Sógornőm meg majd puffog gondolom, mert hát ő úgy tervezte, hogy majd mi felvisszük őket kocsival...olyan jó, hogy mindig vannak ilyen "sziperszupercsidecsuda" tervek.Én is beszervezek már vmi más kontójára. Ma ese átmegyünk Sándort köszönteni, vehetem elő a pléhpofát és adhatom elő, hogy miért nem megyünk...mert persze ezek mindig rám maradnak...a Kedves csak hümmög nagyokat...hát szép mondhatom....

Aztán meg vannak új projektjeink is, de babonából még nem szeretnék róla mesélni. A kertünk már alakul, hétvégén füvet vetünk - legalábbis szerintem :) - a szombati jóidőt kihasználva kertészkedtem, kitakarítva a virágágyások, elvetve ami már most elvethető - reméljük a fagy nem is szól közbe - .

Apropó még vmi...megmondaná nekem vki miért kell idén április 30-án tartani a ballagást?Az eszem megáll...az áprilisi fizumnak is annyi...és aztán vár még májusban némi "I love betonozás"-projekt - barátokkal -, mert arra már rá kellett jönnöm a "kertesházas élet" erről szól...mindig szalad vmi, mindig vmit fúrni-faragni kell, mindig vmire őrülten spórolni kell, meg a kert legyen rendben, mert mit szólnak a szomszédok...meg...meg...

Na szóval így vagyunk...tele feladattal, álmokkal, pénz híjján szerelemmel telve ! :)

Most hogy keretem a projektekhez a régi képeket olyan jó volt beleolvasgatni a régi bejegyzésekbe...hm...nem is olyan rossz ez a blogolás...majd jókat elnosztalgiázok 10-20 év múlva... :) hm... fogok én még akkor hímezni!? Vagy belesüppedek a falusi asszonyok mindennapjaiba és csikéket nevelek...meg a táposról beszélgetek a kapámra támaszkodva otthonkába a szomszéd nénivel ....hm...

2009. március 5., csütörtök

Csak kutyafuttában - bocsánat. Sok mindent történt mostanában.Influenzás lettem, de nem tudtam igazán táppénzre menni (csak 2 nap), aztán karamboloztam és összetörték az autóm - nekem nincs bajom -, befejeztem a monochrom SAL-omat és holnapra lesz kész a keretezése, befejeztem egy másik megkezdettemet - Renato Parolin monchrom makkos minta egy régi RAKAM-ból - ennek a sorsáról még nem határoztam, elővettem a megkezdett meggyes sütis bannerem aztán visszatettem egy x tovább-bökése nélkül, úgy volt, hogy hazajön a húgom húsvétra Olaszországból aztán most meg mégse, láttam egy bűnrossz Szerb Antal darabot a színházban, elolvastam három Agatha Christie krimit, vettem egy DIM Lady Leona készletet hihetetlenül olcsón, és találtam blogoló régi nlc-s ismerősök között vkit, aki jó új DMC lelőhelynek bizonyult. Hát ennyi lenne. Nincs jó kedvem, mert sértegetett és kiabált velem egy ügyfél - nagy stratégiai partner...fityfranc..., én meg aztán nem bírtam tovább és jól beolvastam neki - irtóra lelkiismeret furdallásom volt, hogy mit mond a főnököm - aki végig asszisztálta a storyt, aztán kijelentette, hogy lehetnék keményebb is :) Más nincs. Elég rossz kedvem van. Este süteményt fogok sütni Tamás-napra. Kávés-kókuszos, Anyu specialitása, remélem nekem is összejön...egyszer már sikerült...még a régi életemben.