2009. augusztus 28., péntek

Babácska kiszívja a munka után megmaradó energiáimat.Hirtelen felbuzdulásból természetesen nekiálltam egy (újabb? jó kérdés) baba-xszemes projektnek, mert ugye totál üres a fal...na és miért üres!? Mert meszeltünk és átrendeztünk :) Hogy én ezt hogy utáltam...és csak a fél lakás..de még mindig találok lekapart diszperzit-morzsákat a legképtelenebb helyeken...pedig sztem vagy 15-ször felmostam már azóta....na majd karácsonyra elkopik!:)
Röviden az eseményekről:
- dolgozom-még mindig...ha ez így halad innen visznek szülni is...
- kierőszakoltam 3 hét szabit, amiből 1 hét meszeléssel, 1 hét takarítással, befőzéssel és savanyítással,1 pedig nyaralással telt, tehát borzasztó hatékonyak voltunk, én meg dög fáradtan mentem vissza gályázni ;)
- Felsőrajkon nyaraltunk (Göcsej), örök szerelmet kötöttem az ottani gasztronómiával - és beszereztem 2 számomra nélkülözhetetlen szakácskönyvet a helyi ételekről (1 csicsás képes, 1 pedig olyan Horváth Ilona féle hézagpótló mű, hasonló terjedelemben:), találtunk egy szuper fürdőhelyet, ahová babácskával feltétel vissza kell mennünk (új, makulátlanul tiszta, és hihetetlen kevesen vannak, van külön minike részleg játszókával, meg minidühöngővel , pelenkázóval és lubickolóval)...szóval ide még leruccanunk párszor...
- van új kamrapolcom , mire hazértem valamelyik nap beszerelte a Párocskám és telepakolta a befőzményeimmel...mit ne mondjak szívet melengető látvány...legalábbis számomra...fenemód elégedett vagyok az idei teljesítményemmel, kristálytiszta úton haladok előre a "tüchtig háziasszonyság felé" - ugyanis rengeteget termeltem a kamrának/fagyasztónak, viszonylag kevés kapott/termelt "készség" rohadt ránk, minden kertben termett és leszedett imbiszkét felhasználtam, illetve a következő 2 évben éhen halni már biztos nem fogunk :) és ezek csak zöldségek és gyümölcsök, semmi állat!Semmi disznólkodás, meg semmi tyúkkergelészés...ezen hiányt a párom grandiózus ötlettel egy decemberi rituális, nagyon magyarkodós (értsd mangalica) disznóöléssel kívánja pótolni, mert ugye jönnek tesómék haza és az olasz sógorkám nagyon élvezné szakács léttére ezt a hústrancsírózós férfibulit..mert ez sztem csak a férfiaknak buli, a nőknek kőkemény munka ... DE KÖNYÖRGÖM ÉN AKKOR FOGOK SZÜLNI!!! szóval az ötlet grandiózus.... :)
- projektjeim nemhogy állnak már-már bontódnak...szóval több szót nem is érdemelnek...
- gyarapodtunk 1 babakocsival, egy baby biztonsági gyermeküléssel, egy táskával, egy babapléddel, kevéske ruhával, és 2 csomag törlőkendővel, mert az ugye feltétlenül kell :)
- tökéletesen idomtalanná kezdek válni..legalábbis szerintem...ünneplős ruhám már nincs csak és kizárólag "játszós ruháim" vannak, hosszú nadrág nuku...hétvégi projekt: szombat estig szerezni egy hosszú kismama gatyót, vészterv: megoldani, hogy egy nem sajnált gatyóm átalakuljon kismama gatyóvá....és zebrulok...lilán....mármint a hasan alsó szegmense..kétségbeejtően néz ki, hiába mondja mindenki, hogy majd kifehéredik..de most LILA! ...alapvetően én gerjedek minden lilára amit kívülről magamra tudok aggatni...ruha, cipő, táska, kiegészítő, smink..minden....de ezt nem tudom levenni ha épp egy másikra vágyom...ez ott van....és vmilyen formában ott is marad...
- naszóval így állunk...érdekel ez egyátalán vmit!?:) Mármint én azt gondolom/tam, hogy nem ezért nem is igen írtam ide...mert tényleg semmi alkotás...csak tervek, meg "félkészmények"... az első sorokban említett projekt is csak vmi lázálmos felindulás lehetett...Le idee di Susanna: háziállatok, az alsó fűsáv világosabbik fele kész, ez a munka kb. 0.5%-a...hát ez lenne az...klasszikus mindenki által ismert...nekem még mindig tetszenek a Le idee di Susannás minták... anyag Zweigart Cashel- krém, fonal - DMC...van rajta mit bökködni...mire ovis lesz babácska csak elkészül :)