2014. július 29., kedd

Elkészültem a Vervaco-s levendulás zsákocskával, már csak a kivitelezésre vár:
Tegnap hirtelen felindulásból hímeztem ezt a kis mintát, szükség volt némi csalásra, mert kicsi anyagmaradékra dolgoztam és mire rávarrtam az anyagra és kitömtem a zsákocskát azt alsó széle lefeslett...brrrr...így került rá némi csipkepárkány:
Valérie Lejeune: Répertoire des Motifs - 14.o, 44.sz
Anyag: DMC felület keményített len - utálom végre elfogyott :)
Cérna: The Gentle Art-Moss 0194, Madeira-arany

Ma készre kellene varrni a Vervaco-t, vagy pedig gyorsan belecsapni még egy levendulásba - némi Trónok harca közben - mert Anya ma még NYARAL, azaz Bogi nyaral, így Anya is szabin van. ;) És ez egyben a 31.heti jelentés.

2014. július 25., péntek

Ezek az állásaim jelenleg:
Dessins DHC Coeur d'ange
Anyag: Zweigart Lugana, fehér, 
Fonal: DMC:815
 
Ez pedig a  sanyarú sorsú jégmadárkám - azért sanyarú mert ezt hímeztem már legrégebben, mostanában elő se vettem :( -
Anchor: Jégmadár
Anyag: Zweigart 14 ct Aida, cérna: Anchor
Azt találtuk ki a húgommal, hogy blogom "heti jelentésekkel" motiváljuk egymást a hímzésre, márha lesz belőle valami a nyári szünet alatt. Eszter!Én már feltettem a 30.heti jelentésemet, most rajtad a sor! :)))

Idén 7 csokor levendulát szárítottam: 4 kéket és 3 fehéret - a bojtos csak egy maréknyi lett -. Ma délután morzsolgattam le őket, lett egy nagy befőttesüvegnyi levendulás-zsák tömőanyagom. Hihetetlen felfedezést tettem: a fehér levendula - legalábbis idén nálam - 100x illatosabb! Ki gondolta volna....
Már tegnap este hozzá is láttam az első illatzsákocskához:
Vervaco 2002/58.633 - citromos
Anyag: Coats Panama, cérna: Anchor

Nem sokat haladtam, de talán nem úgy készül, mint a Déva vára! :)

És egy kis grátisz.


2014. július 21., hétfő

Istenem!!!!Mond meg miért eszik a gyerekeim a Sudocreamet!? KÉÉÉÉÉsz vagyok..... tiszta szerencse, hogy nem neteznek, mert ihletet kapnának:
Ilyenkor örülök, hogy csak megeszik, és nem kenik ki vele a lakást....de tényleg nem értem...Bogi 3 éves koráig ha csak bírta evett belőle - mára mondjuk elhagyta - ....volt hogy fél doboz bement mire rátaláltam, mostmeg a Supertusi is kezdi...esküszöm megkóstoltam...RETTENTŐŐŐ!!!!

2014. július 17., csütörtök

Mi is voltunk idén a Camponában a Kiállításon. Zavaró volt ez a nagy összevisszaság a szinkron olvasással (gobelin-xszem), a füllesztő meleg, de legalább láttunk pár érdekes ötletet és jópár nagyon igényes szép munkát. Újra megerősödött bennem az elhatározás, hogy azt hiszem inkább csak magamnak varrok, és a beszerzési forrásom is marad az internet. Na nem mintha nem jött volna velem pár apróság - mert ugye a remény hal meg utoljára -, de előbb a rengeteg betárazásomon kellene átrágnom magam. Mutatom a szerzeményeket:



 Ja és mégegy apróság, ez nem Lanarte, hanem egy DMC mini kit :
 Legközelebb jövök az "állásaimmal" !

2014. július 16., szerda

Mostanában teljesen odavagyok a színházi táskákért, kis szütyőkért.Csodákat alkottak régen, ehhez képest mi max. csak vágyakozhatunk, vagy mint vmi űrkaland bele is vághatunk.Mert elhihetitek, az. Na én nem a minta része, kikurkászás, kivitelezés, oh nem! Maga a zárszerkezet felkutatása - ha netán komplett magunk kiviteleznénk, de ennél még sziszifuszibb egy jó táskakészítő fellelése. Mert az nincs...vagyis én még nem találtam meg. És ez erősen bekorlátozza a terveimet.Pedig vannak ám, főleg ha beszabadul az ember a Puskin Múzeum digitális kiállítóterébe...sírógörcs, egy hihetetlen "azonnalakarom" érzés. Volt már veletek ilyen!?
Gondolatébresztőnek...hátha vkinek beindul a fantáziája...ezek "csak" pénztárcák, mert ehhez legalább zárat lehet levadászni, mégha nem túl csicsásat is, de vmilyen akad.
Itt pedig egy kész kis műalkotás a Puskinból....még megérinteni is fantasztikus lehet.....nemhogy használni!

Azt hiszem nem ez lesz az utolsó posztom erről a témáról !:)

Ps.:a Folvarázsban vannak jó Prym zárak, de vhogy mégsem az igaziak...bár szükség törvényt bont!