2014. október 16., csütörtök

 Előkotortam a régi elmaradásomat  - Lanarte 34790 -, és újult erővel nekiláttam böködni, mutatom hol tartottam és most hol állok:

Átléptem a lélektani határt, kész a fele, most már ki kell "nyomni", nincs mese!Ha átrágtam magam rajta,jöhet valami más, de egy régi mumust le kell küzdenem a személyében. Életem fő műve, mindig azt mondom! :) Mindig jön valami ihletadó, vagy ünnep, és aztán félreteszem, majd elő se veszem van úgy, hogy évekig (ezt le se merem írni)..így lettem én javíthatatlan MUK-ista (a legrosszabb fajtából).Na de az vesse rám az első követ, akinek nincsenek mumusai a szekrényben! :))) Kitűztem magamnak egy határidőt, de nem írom ki, mert aztán biztos megszegem, inkább csak magamnak, titkon a sötétben....Imádom még mindig, csak az a sok egyforma zöldből 1-1 szem, meg a fehérrel hímzés amit nem nagyon szeressek, meg ki kell terülni vele, rendre a gyerekeim cibálgatják a szoba négy sarka felé a cérnaszálakat. Az a baj én csak akkor szeretek hímezni, ha van legalább két-három órám egyben, megy valami kellemes film - pl: Miss Marple - nincs nyüzsi, csillog a lakás, minden dolgom elvégezve, és persze még nem múlt el este 10 óra, mert akkor már egybefolyik minden apró jel a szemem előtt. Na ilyen ideális állapot nem igen van mostanság, ezért - sem - haladnak a hímzéseim. ;)


2014. október 2., csütörtök

Ajándékba kaptam a Szicíliában élő húgomtól ezt a házi áldást. Azt mesélte ilyesmit ajándékba szokás készíteni másoknak, tehát mindig kapni kell és nem magunknak készíteni akkor hoz szerencsét. Hát bizakodom most már, hogy akkora szerencse ér, hogy nem bírok mit kezdeni vele, lottóznom kellene!:)
A "mitudoménhanyadik" heti jelentés szerint a Susannás gömböt sutba vágtam, és szentül megfogadtam magamnak, hogy befejezem életem fő művét a Lanartés kertemet (no.34790). Egyenlőre még nem látványos a haladás, de ha már az összehasonlításban látszik valami meg fogom mutatni.
Tökszüret eredménye a biogazdaságunkból: 52 db dísztök, 7 nagydobosi, és egy Canada Orange. Idén a látványra ment rá a kertem, ugyanis sorra kirohadtak a palántáim a sok eső miatt, tehát a dísztökfalam a "muzsikált" a többi jelzés értékű. Na majd jövőre! De legalább újra virágzik a levendulabokrom, a szakszerű  -:)))))) - metszésnek köszönhetően. A sárgabarack projekt idén nem fog bővülni valószínű, mert fogalmam sincs jövőre bele tudunk-e vágni az átalakításba, és már annyiféle ötletünk volt, hogy inkább nem ültetek semmit, ne kelljen átültetéssel kínlódni. Ja és megtanultam autentikus lasange-t és melanzane-t készíteni.