2015. február 12., csütörtök

Azt hiszem most már megmaradok, túl vagyok a nehezén. Alakulgat a "Kihívás 2015" első állomása is, de legközelebb olyan mintát választok, ahol nem kell ennyit kontúrozni...rettenet... Ti hogy álltok lányok!?

Minta: BDD L'éte 4533
Anyag: Coats bézs Aida, 14 ct, Cérna: DMC és Anchor
A többi állomáson még nem nagyon volt érkezésem gondolkodni, most is influenzásak a gyerekeim némi szájfertőzéssel tetézve, de remélem túl esünk rajta hamar, mert a 40,2C fokos lázas  ordító gyerek éjjeli háromkori hűtő fürdetése nem egy leányálom, főleg nem ha ez kezd rendszeressé válni és kettő van belőlük. Sürgősen kellene nekünk vmi frissítő pihenés KTG-vel, mert begolyózunk.

Ha minden jól megy sikerül hozzájutnom áprilisban négy darab eredeti génállományú, fajta-mentett "borsi rózsa" kajszi alanyhoz Bugacpusztaházáról - igaz az oltást itt is Szöregen végzik, de a szem pusztaházai -, így a biokajszi projekt is bővülhet négy+kettő taggal. A plusz kettő remélem megfogja - ceglédi óriás kajszi Szőregről - őszi kiültetés, az alanyok erősek, kaptak kicsi Alginit megerősítést is. Az őszi kiültetés esetén tudom erősebb - ha sikeres, de nekem a tavasziak mindig sikeresebbek még akkor is, ha ezáltal egy év lemaradásba kerülünk.Így idén előre láthatólag tizenötre duzzad a mintaprojektünk - hipp-hipp hurrá!!!:)) 

MUK listából még nem választottam, először kell egy sikerélmény, hogy egy már megvan a "Kihívásból" .

2015. február 4., szerda

Két napja küzdök a lumbágóval, megint kiújult 5 év után. Ma este már annyit sikerült elérni, hogy tudok rövid ideig ülni. Hímzés napolva. Helyette földön fekvés és olvasás. Henning Mankell: A pekingi férfi ...Legközelebb hímzéssel jövök ígérem.