2015. július 26., vasárnap

Voltunk tegnap Esztikével az Országos Keresztszemes kiállításon. Nagyon kevesen voltak a nézelődök és a nevezők is, vhogy mintha a tavalyi felére redukálódott volna csak az egész. Sajnálatos, pedig ihletért mentünk, ha már a meló mellett annyira kicsi időt tudunk lopni a hímzésnek. Na de azért láttunk egy-két érdekességet! :) Oda voltam az Anchor Titanic képéért - végre látom készen is, Anik is ezt hímzi, az oldalán lesegetem mindig a haladást, de így....huuuuuu még a végül elcsábulok!:))) A TG "Isztambul" varázslatos készen, nagyon igényes, szép munka, nálam ő a megosztott első a Titaniccal. Ami még tetszett az két párna egy DIM rózsacsokros és egy Lanarte szintén rózsacsokros...jó ötlet...én mondjuk elsőre nem párnának készítettem volna az eredetileg faliképnek szánt műveket, mert kb. 1 nap alatt a gyerekek leamortizálnák, de ha már nagyok azt hiszem simán bele merek vágni egy ilyen projektbe is! Gratulálok az alkotónak, szép egyenletesen hímez, sehol egy túlhúzás még a tűzéseknél sem, pedig abból rengeteg volt a DIM-ben. És láttam egy pici képet, ami blogon nem igazán ragadott meg, élőben viszont uhhhh: "Elise" fantázianéven futott... a kerettel együtt olyan kis bájos. Tetszett még Judesign barna verziós RP fája, és Ágnesördög mindig tökéletes "Moulin Rouge"-a. A tulipános sampler láttán megint feltört bennem az antik samplerek utáni vágy, igyekszem elnyomni magamban mert már így is sok a MUK-om, meg azért tervem is van még idénre.;) Persze ez nem akadályozott meg abban, hogy kicsit shoppingoljak - persze csak módjával - de azért egy két dolog beficcent a kosaramba.:)
Az alsó lefelé fordított egy titkos projekt, majd kb. egy év múlva beszámolok róla. :)

Esztikének körözök  pár képet:

A képeket Anik készítette.

A sorozat 9 képből áll, de nem tudom milyen minta ez és mi a címe, talán RTO?

Mutatom a kihívásomat is, mert túl vagyok még egy állomáson - receptkönyv/sütis könyv:
Kihívás 2015' 3/4
Profilo 2013 szeptember, Anyag: Bucilla, Mouline: DMC

Még egy van hátra: a kis bizgentyűk és a tél, így marad a Karácsony,. mint téma, de hogy mit, és miből...talán Susanna karácsonyfadísz....hm.... ha ez is megvan nekiveselkedhetem a készre varrásnak és egy MUK-nak, és KÉSZ az idei kihívás!:) Még "csak" július, így van remény. ;)

2015. július 17., péntek

Elkészült a nagy mű a második kihívásom! :) A kép elég ramaty, de a lényeg látszik:
 Kihívás 2015' 2/4
Lena Sepial Ostern, L 1327, 2009, anyag: DMC, mouliné Anchor

A hármas számú egy könyvborító lesz. Minta Profilo - 2013 szeptember, funkció receptes füzet...lehet írok is bele pár jól bevált sütit. Alma-fahéj, jól bevált páros, ahogy az anyagválasztás is - "Bucilla féle mineknevezzelek"
Jó böködést mindenkinek erre a forró hétvégére - én is kihasználom még ezt a pár napot, hétfőtől indul a mandula! (meló)

2015. július 12., vasárnap

Jó régen írtam már, a hímzéseim is lassan haladnak. Munkahelyet váltottam és az új kihívás teljesen kivette idáig az erőmet és kitöltötte a időmet, alig voltam itthon, gyerekek is sínylik, hímzés is. Na de most már talán utol fogtam magam...
Haladgat a kihívásom, lassacskán....egy 2009-es Lena Specialból (L1327/LS 151) választottam: húsvéti klasszikus :), eredeti Anchor színkiosztás, DMC kék-fehér, damaszt konyharuha. Nem tudom, hogy szeretem-e ezt az anyagot.....könnyű dolgozni vele, kiváló a tapintása, szép kidolgozás...de a hímezhető betétet eltolták...mármint a méretezést...ugyanis torzít, hímzés közben jött elő csak a bibi, hogy nem kockák, hanem picit lapított téglalapok, úgyhogy nyúl úr kicsit nyomi lett, a tojások is nudlisodnak. A másik csalódásom a színkiosztás. Hogy a Photoshopot vinné el az ördög, meg a kiagyalóját is! A színek sem ugyanolyanok, mint a képen persze, a csíkos tojás sem lesz csíkos, max mintha kicsit mosott lenne, nyuli is eléggé kőmosottas....hát csalódás a javából. Na mindegy, most már kinyomom, ha beruháztam.
 Kihívás 2015' 2/4
Lena Special Ostern L 1327, 2009, mouline:Anchor, anyag:DMC 
Lehet kicsit csalok és két oldalon lecsípem a három tojást és a hat szál gyöngyikét, túl hosszúnak érzem a mintát a konyharuhára, kifér, csak zsúfolttá fog válni, de majd meglátom.

Idén Hévizen nyaraltunk, nyomorult meleg volt, inkább Keszthelyre jártunk át a Balatonra...egész jó kis hely, lehet megyünk még...megcsapott a "balatoni feeling"!:))) Korzóztunk is és találtunk kincseket, méterárut és moulinét. Nagy vétel volt: 100.-Ft-ért felvásároltunk tesómékkal az összes Madeira moulinét amilye csak volt a néninek - kb 100 db-ot. És találtam végre gombás anyagot! Igaz kicsit gyermekien tündibündi, de végre gomba - 3 méter hopp. Na meg táskának való vastagabb vászon  - jövő évi kihívás :))) - Eszterrel felezünk, Ginuska napozóágyast vett, amit kicsit bánok hogy nem hoztam, nade mindegy. És még egy alpesis monochromot - bordó - párna lesz talán hímzett betéttel...ki tudja :

Na, a mobilfotó csodája! :(  De legalább nem fejjel lefelé áll, mint idáig.