2014. szeptember 23., kedd

Rendezgettem a mintáimat és belebotlottam egy Châtelaine kert mandalába - konkrétan az egyiptomiba -, elkezdtem neten keresgélni és rábukkantam ennek a japán, kínai na és a pompei-i verzióira. Azta, hogy én eddig ezekbe miért nem zúgtam bele teljesen ?!:)Teljesen odavagyok a sok mütyürkéért, millió féle öltésért, csilli-villiért...hatalmas kihívás lenne:



Nagyon aprólékos, ha megnézel egy-egy darabot közelről, millió mini kép, technika....le a kalappal! Bilibe lóg a kezem ...ott a millió megkezdettem...erőt kell vennem magamon és amíg nem fejezem be a Lanartés kertemet, addig semmi egyéb kertecskéről szó sem lehet! Ja és mintám sincs (már van) - DE KELLENE ÁM!;) -fonalakról mütyürkékről nem is szólva, mire azokat beszerzem, addigra meglesz a szépséges megkezdett kertecském is.
Susannás projekt félretéve, nem vagyok megelégedve a színeivel továbbra sem, a gömb kész a többi még várat, az a baj úgy elmegy a kedvem tőle, ha nem olyan lesz, mint ahogy én azt a lelki szemeim előtt elképzeltem.Na ezért van nekem annyi MUK-om. Ezért is. ;) Javíthatatlan vagyok, tudom én!

2014. szeptember 18., csütörtök

Szegény KTG-t falhoz állítottam!:) Na de kész a kötény roham tempóban - mármint a varrás -, KTG komája meg egy órán belül megérkezik. Jobb oldalt nem csalás nem ámítás egy kis "Made with love" fityegőke. ;). A 38. heti jelentésem szerint: kész a kötény, a Susannás kék gömb áll, többi is áll. Elkezdtem szelektálni a régi xszemes cd-imet, azta mennyi.... most tudatosult csak bennem, több élet is kevés lenne hozzá. Na de legalább van miből válogatni, nem igaz lányok!?:))))

2014. szeptember 8., hétfő

Fityegőke helyett mégiscsak másra nyergeltem, egy halványkék gömbre virágokkal. Valahogy nincs szerencsém mostanában, mert amit tegnap beleböktem azt mind ki kellett bontanom ma. Nem volt meg minden színem - volt már ilyen máskor is - és nekiláttam keresgélni, hasonlítgatni a DMC fonalkatalógushoz. Hímzés közben derült ki, hogy az eredetileg jégkék árnyalatok elcsúsztak néhol gyöngyszürkébe, néhol meg némi ecrübe haloványzöld beütéssel. Ma mérgemben megvettem az eredeti színeket, kibontottam és újra kezdtem, már böktem vagy félórája mikor kiderült, hogy egy szín nem is fog szerepelni a képen pedig a skálában fenn van, egy szín tévesen szerepel a mintaíven - nyomdahiba!? -mert már megint vmi ecrü almazöld beütéssel (képzeljetek el 3 féle krém árnyalatot amit egymás mellé hímezve látszik csak, hogy az egyik mintha zöld lenne)...szóval azért szívesen a Susanna szerkesztőihez vagdosnám a mintaívüket, persze a fotón minden ok....trehányság a köbön. De mostmár annyira idegesít, hogy jusztis megcsinálom, lecserélem valami másra az aktuális "zöldecrüt", aztán majd kiderül kivágom-e a kukába végül mérgembe!:)
Le idee di Susanna No.262 - 2011 december

DMC 747 - a zöld főbűnös - és DMC 3753 - ezek kerülnek egymás mellé mint kékek
A képek csalósak - ezek haloványka krémes színek a valóságban!

2014. szeptember 5., péntek

Az normális, hogy itt kopog az ősz az ablakon és én hajnali 5-kor karácsonyi mintákat nézegetek a kanapén!?:) Na jó nem tudtam aludni, a karácsonyi hímzés meg régóta motoz a fejemben, hisz mindig késésben vagyok a karácsonyi ajándékokkal - hímzősökkel - ezért sokszor hamvába hullanak. De mi lesz, ha annyira beleunok a hangulatba, hogy mire ideérkezik az advent már semmi kedvem se lesz az ünnepléshez!? Ezért utálok októbertől (is) nagyáruházba járni, mert két és fél hónappal előrébb járnak, még Mindenszentek sincs, máris dübörög a Merry Christmas.

Egyenlőre ez a régi kis fityegő a nyerő, de még nézelődök:
Ez a 36.hét és még nem böktem bele semmibe, talán hétvégén...

2014. szeptember 1., hétfő

Lemaradásom van heti jelentésben és képfeltöltésben is - a levendulás ugye! Elkészült közben sógorom pizzása is, ahhoz képest mennyit vesződtem vele nagyon kis élvezetes minta ill. hímzés volt ez, ajánlom másnak is...van a sorozatban még pár pofás darab. De megfogadtam tesóm tanácsát és eloroztam kicsit KTG IPhone-ját, íme a képek:
Agneta Engman- Levendula
Anyag:Coats Panama, cérna:DMC

Ricamare, anyag: Zweigart 14ct aida, cérna: DMC és Anchor

Ma érkezett meg a meglepetésem postán. Már tudtam, hogy jönni fog, mert e-mailben hírt kaptam róla, de hogy ilyen sok mindent kapok álmodni se mertem róla!Az ajándékozó CathlenKata - Katamese - és, mint a blogja 3.évfordulója az apropó. Naszóval érkezett egy De fil en aiguille különszám - monochrom -, három Anchor 13-as piros mouline, két köteg kék mouline fonal - honnan tudtad, hogy kékem van legkevesebb!?- :), 6 szem kávés cukorka - ebből Bogi 2-őt egyből befalt, egy doboz zöld tea, egy DIM cicás minta, egy fehér hímezhető betétes futónak való Rico damaszt, egy képnek elég Aida 14ct-s anyag, ill. egy kicsivel kisebb szintén 14ct-s, de előkockázott, ha már a pizzás mintával annyit bontottam!:)))) NAGYON KÖSZÖNÖM, szuper ajándékok!!!
Chatlen ajándékai