2014. október 2., csütörtök

Ajándékba kaptam a Szicíliában élő húgomtól ezt a házi áldást. Azt mesélte ilyesmit ajándékba szokás készíteni másoknak, tehát mindig kapni kell és nem magunknak készíteni akkor hoz szerencsét. Hát bizakodom most már, hogy akkora szerencse ér, hogy nem bírok mit kezdeni vele, lottóznom kellene!:)
A "mitudoménhanyadik" heti jelentés szerint a Susannás gömböt sutba vágtam, és szentül megfogadtam magamnak, hogy befejezem életem fő művét a Lanartés kertemet (no.34790). Egyenlőre még nem látványos a haladás, de ha már az összehasonlításban látszik valami meg fogom mutatni.
Tökszüret eredménye a biogazdaságunkból: 52 db dísztök, 7 nagydobosi, és egy Canada Orange. Idén a látványra ment rá a kertem, ugyanis sorra kirohadtak a palántáim a sok eső miatt, tehát a dísztökfalam a "muzsikált" a többi jelzés értékű. Na majd jövőre! De legalább újra virágzik a levendulabokrom, a szakszerű  -:)))))) - metszésnek köszönhetően. A sárgabarack projekt idén nem fog bővülni valószínű, mert fogalmam sincs jövőre bele tudunk-e vágni az átalakításba, és már annyiféle ötletünk volt, hogy inkább nem ültetek semmit, ne kelljen átültetéssel kínlódni. Ja és megtanultam autentikus lasange-t és melanzane-t készíteni.

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Sok rendkívüli dologról írsz. De kár, hogy nem mutatsz fotót a dísztökökről vagy a lasagne-ról!

Szegesdi írta...

De tetszik!
Nekem is kell! Muszály lesz valamit ma hímezzek nagy irigységemben. Nagyon le vagyok maradva mostanság ,de majd ma!

JRosa_SZG írta...

Örülök hogy tetszik :-D , Esztikének még tartozom egy hasonlóval, de ami késik nem múlik ;-)

Tündérke írta...

Szép ez az áldás :)

Kitartást a Lanartéhoz!!!