2014. március 7., péntek

Lassan haladok az alkotásaimmal, mindig elvonja vmi az időmet. Helytörténeti gyűjtésbe kezdtünk azt digitalizálgatom, egyesületi ügyek után is rohangálok, új könyvelőt vadászok, neten kalandozok régi mintákat keresgélve. Így akadtam arra a portugál honlapra (link az ajánlóban), ahol rengeteg régi rececsipke minta van.Ha én így tudnék horgolni!!! Ahhhh....
Párat böktem a DHC-be is, nem számot tevő, vettem Szegeden viszont újságokat, ellensúlyozva, hogy cefetül megbírságoltak...igazuk volt, csak a mértéke irreális. Majd kiböjtöljük, ez van, legközelebb parkolóházban parkolok justis!
A félegyházi takács-mintákat gyűröm, már 8 kész van - mármint az átszerkesztés nem a hímzés ;). Ha megvagyok vele samplerré kellene vhogy szerkeszteni.   
Ginuska házi áldása stagnál, szegényről kicsit meg is feledkeztem, igazából az a baj annyi minden foglalkoztat egyszerre, hogy szétforgácsolódom, ide kapok, oda kapok... voltatok már ezzel így!? :)

Gátéri főoltár (fénykép-1950, kézimunka-1929) készítette Sinkó Rókusné

Ja meg még vmi befényképeztem a templomunk régi oltárterítő garnitúráját - 1929-es munka...bámulatos...eszik az egerek és kitéve egy gépi csipke+neilon anyag van...bosszantó...és dühítő ..és hanyag....de befotóztam, át fogom rajzolni gépre és azt hiszem közkinccsé teszem a mintákat. A jogvédelem már lejárt, és így hátha vki újraalkotja a saját egyházközségének, mert a miénkben már nem igen bízok, sztem olyanok sincsenek aki így tudnak horgolni, ilyen igényesen szépen...nagyon szomorú ez, pedig nem vagyok vallásos, de hogy ilyen értékek az enyészeté lesznek!? És senkinek eszébe sem jutott, hogy ezt védeni, ápolni kellene....a mi munkáinkkal vajon mi lesz!? Ha így halad községünket száz éven belül felszántják és bevetik sóval! ;)   
Ma tojásos tészta lesz és biosaláta a kertünkből ;)                                 

2 megjegyzés:

Itt blogolok: http://katamese.hu írta...

Szia! Örülök, hogy újra írsz, már hiányoztál nagyon.
Kétféle mód is van,(A necc és a rece) a minta hasonló, csak az egyiket horgolják a másikat csomózzák mint a halászhálót majd beszövik.
Itt az enyém, ez az első próbálkozásom:-)
http://katamese.hu/2014/02/rece-avagy-necc/
Igazából itt nézegess, sok minden okosságot találsz:
http://rece-fice-fono.blogspot.hu/

Jini Rosabab írta...

Gyönyörű terítő és nagy kár érte :-(...de ha sikerül lerajzolnod a mintáját, már azzal is átmented az utókornak ! Hátha valaki ihletet kap és megcsinálja ! Szuper a horgolós link, ezer köszönet érte !