2014. március 14., péntek

Tovább bővül nálunk a "biokajszi-projekt"! Vettem ma négy ceglédi bíborkajszi és egy mandulakajszi csemetét a már meglévőek mellé - azaz egy ceglédi óriás és három gönczi magyar kajszi - így kilenc alanyúra duzzadt a mintaprojekt! :) Megmetszettem a ceglédi óriásom cefetül - konkrétan a kétágúságát szüntettem meg, megelőzve a vihar okozta kettéhasadást, hisz egy kajszim anno az ideköltözésünkkor ennek esett áldozatul. A ceglédi óriásom és a három kis gönczim szépen bimbózik, ha kinyílnak be is fotózom, aztán majd kiderül - ez lesz az első virágzásuk. Kellene hímezni egy kajszis képet....hm..... (most tanakodok ám, miközben a fiam épp a nyomtató tetején trónol és fújja boldogan a nyálát).

Jártam Szegeden is szerdán és hazajött velem a The World of Cross-Stiching legújabb száma, van benne egy nagyon szép Anchor mintaív - jégmadaras...
sose gondoltam, hogy a jégmadarakra fogok "gerjedni"...alapból utálom a madaras képeket, de vhogy ez....hm...meg van egy édes kertészkedős circle minta is, sztem Eszterem örülne a mangóültetvénye mellé egy ilyen képnek...hm...a minikitet meg sztem odaajándékozom tesómnak - vmelyiknek -. 
A takácsmintaprojekt áll, a DHC áll, az oltárterítő mentés áll...helyette az egyesületi könyvelést nyűvöm, meg a helytörténetis anyagokat scannelgetem. A kézimunka-kiállításra is adakoznom kellene, de vszínű nem keresztszemest adok be, hanem a régi terítőgyűjteményemből válogatok...mert nekem olyan is van ám ;) "zsibajon" mentett régi csipkék, azsúros terítők, tűfestések...megannyi régi csoda!

1 megjegyzés:

Esy írta...

Bevallom azt néztem ,hogy jó helyen járok e annyira megváltozott a blogod külcsínre. De azért maradtak árulkodó jelek. Nagyon szép ez a madárka :)