2009. január 16., péntek

A szerdai bejegyzésem biztosan láttátok - A hölgy és az egyszarvú - klasszikus flamand kárpit. Na szóval jelentem a mintát önerőből beszereztem. Be kell vallanom töredelmesen eddigi életemben - hímzős- most találkoztam először olyan képpel, aminek a mintája elborzasztott. Lássuk az adatokat:

Golden Kite - The Lady and unicorn
998*819 szem

14-es standard Aidán - ez a súly megkívánja ezt a masszív anyagot vagy az eddig jól bevált Fein Flóbát - 181*149 cm (hol kapok én ilyen széles anyagot??? uh, sőt még ráhagyás is kellene persze)
A minta 264 oldal
Csináltatnom kellene hozzá feszítő keretet vagy inkább állványt
136 szín (megadja színenként, hogy mennyi fonalat emészt fel, hát mit nem mondjak 8 m-nél kevesebb sehol sincs)
A klasszikus falikárpitot illene vagy gyapjúval készíteni,vagy legalábbis goblein technikával, vagy 3-4 szálas xszemekkel, ami egyből brutálisra emeli a fonalmennyiséget, és a költségeket. Tehát ha DMC sodort gyapjúval, mondjuk átlagosan 3 köteg gyapjút számolunk színenként az 408 db, 290Ft körül mozog a legolcsóbb ebből, így csupán a fonalköltség a legszerényebb becsléssel is 118.320,-Ft.

Hát be kell valljam hősienem lányok, hogy ez lesz az életemben az első xszemes kép, amire azt kell mondanom, hogy szép, meg jó, meg borzasztóan tetszik, meg ne haragudj Kedves, de köszönöm inkább nem.

4 megjegyzés:

Timici írta...

atya gatya, micsoda méretek, húh azt hiszem ekkora munkához akkor se lenne kedvem, ha meg tudnám venni a hozzávalókat vagy akkor még annyira sem:D

Clinique-Bogi írta...

Na tudod ki..........
Csak az olvasástól kivert a víz.
:-DD

CathlenKata írta...

Jájjj... nem mondod komolyan hogy megvetted ??
Ha fein flobára 1x1 szálán hímzed is brutál nagy lesz...

CathlenKata írta...

Jájjj... nem mondod komolyan hogy megvetted ??
Ha fein flobára 1x1 szálán hímzed is brutál nagy lesz...