2009. január 26., hétfő

Tökéletes télvégi punnyadás van. Hétköznap esténként vacsorafőzőcske, DVD bambulás, hétvégén talán némi hímzés. Tökéletes álmatag kedvetlenség.Utálom a hideget a sötétséget, hogy minden olyan nyirkos...a kert egy rom...nem tudom maradt-e benne "élő" fű egyátalán, egyedül a hóvirág kardoskodik az életért, némi krókusz, meg talán a rózsabokrok is túlélik...lesújtó...hajnalonta alig tudom magam kikaparni az ágyból, este meg már holtfáradt vagyok....
Nade belekezdtem tesómnak egy párnába, nagyon keveset hímeztem eddig neki...2001-es Susanna, eperlekvár, eprek és pirítós...mert ugye epres konyhát szeretne...hát esküszöm a képen lévőt nem ezekkel a színekkel hímezték...mintha ég és föld választaná el őket egymástól...úgy el is ment a kedvem tőle...pedig vmi igazán szépet akartam, vmi vidámítót - neki is, meg magamnak is...ej-ej...szóval vagy bontás, vagy hősiesen meghíymzem és vmi majd lesz belőle...hát a kedvemenet nem hozta helyre az tuti....tavaszi fáradtságnak van értelme január 26-án !?:) Hehehehe....
Nyílt egy új kézimunkabolt a közeli városban....kiábrándító egyeseknek milyen fogalmai vannak a kézimunkáról...nem fogok hozzájuk szokni az tuti...bagószagú eladónő...félreszínezett készrevarrt gobelin "Tutenkamon", 100% műszál kötőfonalak - pedig drága Évi neked akartam vmi érdekeset...dehát itt :( ...vettem próbának 4 db Rosace (ugye így írják) fonalat ....10 szem ennyit bírtak...elajándékozom ....most nagyon szégyenlem magam, mert biztos sznob vagyok-pedig tudom, hogy honnan jöttem, és nem hánykálom vasvillával a padláson a 10.000.-eket ....de inkább készítek kevesebb dolgot, annyit amennyire anyagi erőmből tellik, de az minőségi alapanyagból készül, amit valószínű soha senki nem fog úgy és annyira értékelni, mint az aki elkészíti - itt ez Én lennék :) -, vagy aki ezt a hobbyt magas szinten műveli :))

3 megjegyzés:

Timici írta...

fonal ügyben tökéletesen egyetértek Veled

Norvég Halász írta...

Hát nem tudom... Bár Rosace-val még nem dolgoztam, viszont varrtam már Puppets, Vénusz, DMC, Dimensions fonalakkal, és számottevő minőségbeli különbséget nem tapasztaltam.

Edit írta...

Mostanság én is Rosaceval hímzek a meglévő Vénusz készletem mellett. Olykor még keverem is a kettőt. Lehet, hogy kicsivel vékonykább a Rosace, de én nem látok akkora különbséget mondjuk a DMC és közte, amelyet az árkülönbség megmagyarázna. Ráadásul nálunk Anchor, Puppets és Rosace van. Akkor már inkább a Rosace.
No de nem is akarok vitatkozni ezen, mert nem vagyunk egyformák! :DDD