2014. december 28., vasárnap

Délután fél kettő óta szakad a hó, idén először és lehet nem utoljára. Vártam és kell és a meleg szobából szép látvány, de nem szeretem. Ilyenkor karácsony után mindig rám tör valami megmagyarázhatatlan hímezhetnék és általában előveszem a Lan kertet bűntudatból, vagy belekezdek valamibe ami a MUK-jaimat gyarapítja. A "hímezhetnék" pedig agyban mindig valami hóvirág vagy ciklámen, amiről lebeszélem magam, mert ugye a sok zöld x untat, fehérrel nem szeretek hímezni. Átlapozok ilyenkor egy rakás magazint, majd pár nap múltán meggyőzöm magam arról, hogy nem kellene belevágni egy újabb befejezetlen alkotásba. Egyenlőre a megkívánás után de még a lapozgatás előtt vagyok' :)
A kezem elég szépen javul, már csak akkor fáj, ha a sebhelyem nyomódik, illetve még mindig fekete a körmöm, ha nem nő le én leszek az első folyamatosan fekete középső ujjú fehér nő. :)
Húgom jön haza január közepén, neki is bökni illenék valamit, hogy kihasználjam az alkalmat, hogy nem nyúlják le a légiposta útvesztőjében, mint már párszor. Viszonozni kellene az ajándék háziáldást, de kreatívkodáshoz nincs elmélyülésre alkalmas hosszabb gyereküvöltés nélküli idő, tehát vagy valami "megúszós"  - kész hímzéseim közül valami -, vagy valami egyszerűbb lesz, amit késő este is tudok nyomni - na ez meg általában valami monochrom szokott lenni. Vagy össze kellene fésülni a hóvirág iránti vágyakozásom és a hugi-ajándék projektet!?
Mindjárt itt a szilveszter, jönnek a barátaink, mert a minik miatt mi nem igen tudunk kimozdulni, lesz lencseleves, malacsült, saláták és bólé...meg még nem tudom mi, ezek biztos lesznek, mert ezt már évek óta csinálom, és álmomból felkeltve is kirázom a kisujjamból - a nem feketéből -...nincs kedvem bulizni...aludnék. Törpike beteg, már szenteste óta lázaskodik, reggel beviszem dokinénihez, aztán majd meglátjuk mit sikerül még rendezni. Jövőre az angyalkától kérek két hét egyedüllétet egy erdei szállodában, ahol Miss Marple-t nézek és hímzek egész nap és nagyokat sétálok. Borzasztó rohamtempós volt az idei december, pedig nem is dolgozom most aktív állományban, a civil szférához és a közszereplésekhez kapcsolódó feladataink eléggé kinyúvasztottak minket KTG -vel, ehhez még hozzájött a két miniterrorista.
Hát egyenlőre ennyi...most nincs kép...de ez a kis siránkozás úgy kikívánkozott :)

2 megjegyzés:

CathlenKata írta...

A feketécske ujjacskáról a köröm leesik magától, azt ne sürgesd, addig is védi ami alatta van!
Elnézve a karácsonyi menüdet nem is csodálom, hogy fáradt vagy és, ha lenne is kedved hímezni feladod. Én sem sokat kreatívkodtam, ám tudom ez nem vigasz:-(
Fel a fejjel lesz ez még jobb is.

Jini Rosabab írta...

Erre én csak annyit tudok írni, hogy puszillak és ne idegeskedj a hímzés miatt... illetve, már számolom a napokat :-D